АЗ Алкмаар триумфира в Младежката Шампионската лига, след като във

...
АЗ Алкмаар триумфира в Младежката Шампионската лига, след като във
Коментари Харесай

АЗ Алкмаар разгроми Хайдук във финала на Младежката Шампионската лига

АЗ Алкмаар победи в Младежката Шампионската лига, откакто във финалния дуел победи Хайдук (Сплит) с 5:0. Нидерландският отбор доминираше от началото до края на срещата и справедливо ликува. 

Въпреки многото положения пред вратата на Борна Булян, АЗ поведе чак в 45-ата минута с гол от дузпа на Джедън Адай. През второто полувреме Хайдук изнесе играта в по-предни позиции, само че в последните 20 минути рухна физически, а футболистите на АЗ Алкмаар се възползваха. Ернест Поку (70’, 76’) и резервата Мех Меердинк (79’, 87’) оформиха разгромния резултат в интерес на отбора, воден от Ян Сиерксма. 

По пътя към финала АЗ Алкмаар отстрани Айнтрахт (Франкфурт), Барселона, Реал Мадрид и Спортинг (Лисабон). Хайдук преодоля поредно Шахтьор (Донецк), Манчестър Сити, Борусия (Дортмунд) и Милан. 

АЗ Алкмаар е първият тим от Нидерландия, който печели Младежката Шампионска лига. 

Голмайстори на конкуренцията станаха Мех Меердинк и Абделрахман Зеени от Панатинайкос с по 9 гола. Българският национал Никола Илиев ще запомни присъединяване си в шампионата с 4-те попадения за Интер във вратата на Виктория (Пилзен). 

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР