Автор: Мария Съботинова Число814 лева е средният осигурителен доход през

...
Автор: Мария Съботинова Число814 лева е средният осигурителен доход през
Коментари Харесай

Вечерни новини: 12 юли


Автор: Мария Съботинова

Число
814 лв. е междинният застрахователен приход през май, което е доста намаляване по отношение на предходния месец, когато надвиши 825 лева, заяви Национален осигурителен институт. Средномесечният застрахователен приход за страната за интервала от 1 юни 2016 година до 31 май 2017 година е 789.50 лева.Количеството да е водещият фактор при пресмятане размера на таксата за битови боклуци, а не данъчната оценка на парцела, както до момента, одобри държавното управление в сряда. В началото на месеца синдикатите и работодателите поддържаха дълго чаканите промени в плана за изменение на Закона за локалните налози и такси с претекста, че най-сетне се вкарва правилото " замърсителят заплаща ". Промените плануват таксата за битови боклуци да се заплаща за три услуги - събиране и превозване на битовите боклуци до уреди за третирането им, отнасяне на отпадъците, поддържане на чистотата на територията за публично прилагане в обитаеми места.

Деница Златева, народен представител от Българска социалистическа партия и някогашен вицепремиер за европредседателството в служебното държавно управление, отхвърли изказванията на министъра на културата Боил Банов, че тя е одобрила спомагателните разноски, свързани с европредседателството в НДК. Те бяха отправени на съвещание на специфичната парламентарна комисия за абсурда в НДК във вторник. Златева отсъства от съвещанието заради командировка, само че написа във " Facebook ", че опитът да й бъдат вменени " всички вероятни грехове " надминал упованията й и ГЕРБ би трябвало да признаят " проблемите, основани от тях ". Банов, който пое НДК след опита на министър Павлова да уволни шефа Мирослав Боршош, съобщи, че разрешението за увеличение на разноските с до 50% по две огромни публични поръчки - за ремонта и доставка на конферентна техника, е направено по времето на Деница Златева. Банов твърди и че Златева е приела доклада на НДК за 2016 година, с което е " освободила от отговорност " шефа Боршош и другите членове на борда.

Фотограф: SIPHIWE SIBEKO
Мадона основа детска болница в Малави

Поп звездата Мадона бе оповестена за " знак на майчинския дух " от президента на Малави Питър Мутарика на откриването на детска болница в страната, финансирана от благотворителната организация на певицата. Институтът за детска хирургия и незабавна помощ " Мърси Джеймс " се намира в Блантайър, втори по величина град, и е първи по своя тип в африканската страна. Кръстен е на първото от четирите деца на певицата, осиновени оттова. Малавийското държавно управление ще подкрепи болничното заведение със експерти и медикаменти. Малави към момента е една от страните с най-висока смъртност при новородените. С благотворителната си организация Мадона желае да усъвършенства достъпа до опазване на здравето и обучение в страната, изключително за млади девойки. От 2006 година Raising Malawi е построила 10 учебни заведения, показва се на нейния уебсайт.

Одобряване на корпоративното ръководство на пенсионноосигурителните сдружения, това целят признати от кабинета промени в Кодекса за обществено обезпечаване (КСО). Te усъвършенстват системите за ръководство на пенсионноосигурителните сдружения, уредбата на вложенията на пенсионните фондове, както и условията към членовете на управителните и контролни органи на сдруженията, се споделя в прессъобщението на държавната осведомителна работа. Новите условия към членовете на управителните и контролни органи на сдруженията включват подобаваща професионална подготовка, опит и добра известност. Въвежда се и обвързване пенсионноосигурителните сдружения да разполагат с ефикасна система за ръководство, която да обезпечава надеждно и благоразумно ръководство.

Временният ръководител на Софийския областен съд Стефан Милев е внесъл предложение за уволнението на предходния началник на най-натоварената правосъдна институция в страната Методи Лалов, оповестява " Правен свят ", базирайки се на свои източници. В предлагането се твърди, че Лалов е отправил закани и присмехулно държание по отношение на служителка от съда. Лалов водеше непрекъсната борба за възстановяване изискванията на постройката на районния съд. Миналата седмица Лалов популяризира написана на хартия заповед, с която се не разрешава той да бъде допускан до към момента необитаемата постройка на съда - така наречен военно НДК, която се ремонтира.

" Обединени патриоти " желаят паметникът на връх Бузлуджа да остане на страната и да стане музей, а не да принадлежи на Българска социалистическа партия. Това се разбра от декларация на националистите, прочетена в Народното събрание. В момента паметникът на Бузлуджа е благосъстоятелност на регионалната администрация в Стара Загора, само че през юли Българска социалистическа партия реши да се възползва от сегашните законови благоприятни условия - да вземе паметника за безплатно прилагане за до 10 години. В сряда обаче държавното управление отхвърли с 12 на 7 гласа това искане. Борисов гласоподава " за ". Оказва се, че в левицата нямат нищо срещу концепцията на националистите. " Патриотите да се схванат с Бойко Борисов. Ако имат хрумвания за това по какъв начин да запазят паметта - дано да го създадат ", сподели зам.-председателят на групата на Българска социалистическа партия Антон Кутев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР