//автоматизацияЛаборатория от роботиАвтоматизацията в лабораториите е една от най-трудните задачи

...
//автоматизацияЛаборатория от роботиАвтоматизацията в лабораториите е една от най-трудните задачи
Коментари Харесай

Дигитални модели

//автоматизация

Лаборатория от роботи

Автоматизацията в лабораториите е една от най-трудните задания пред бранша на автоматизации, тъй като технологията към момента не е достигнала стадия от развиването си, в който няма потребност от човешка интервенция. Стартъпът Automata наподобява покрай намирането на отговорите на тези проблеми, като новоподсигуреното финансиране от 40 млн. $ ще бъде вложено точно в тази посока. За да отговори на потребностите на сектора, Automata показа новия си артикул - Automata Labs - тип модулен резервоар, основан за непрекъсната работа на машини вътре в него и даващ опция за предаване на резултатите към идната стъпка. Това съществено понижава потребността от човешка интервенция, само че резервира решаващата функционалност на учените. " Все повече и повече от лабораториите, които одобряват нашия хардуер, идват при нас за тези цифрови решения, с цел да ги конфигурираме или разпростирам или да свържем екосистемата ни към тяхната система за данни ", съобщи пред TechCrunch изпълнителният шеф на компанията Мостафа ел Сайед. Парите ще бъдат употребявани както за набиране на нови фрагменти, по този начин и за развиването на продукта и нахлуване на нови пазари.

//работни места

Преместването на чиновници става по-лесно

Преместването на служащи от един в различен град е задача, която е скъпа и в същия миг комплицирана. Компании, които оферират сходни услуги, нормално работят единствено с мениджърското равнище на предприятията, само че стартъпът PerchPeek има вяра, че ще промени това. Той си подсигури в началото финансиране от 8 млн. паунда, като то беше ръководено от Stage 2 Capital и AlbionVC. PerchPeek има приложение, което оказва помощ с смяната на местоположението на даден служащ, без значение дали той сменя единствено града или и компанията. Според стартъпа приложението му би икономисало 70% от разноските по релокация на работодателите, а също така разполага и с специалисти, които са налични посредством незабавни известия, които да оказват помощ на чиновниците с парцелите и така нататък " Като сплотяваме всички процеси в една платформа на налични цени, ние оказваме помощ както на преместващия се чиновник, по този начин и на техния шеф да обезпечи изгоди за чиновниците с висока стойност ", обявиха пред TechCrunch Пол Бенет, доктор Ейс Винаяк и Оливър Маркъм, съоснователи на PerchPeek.

//транспорт

Електрическите колела като новия метод за доставки

Доставките на храна и артикули изискват огромен запас от хора, които да ги транспортират до крайния клиент. С все множеството хора, които се тормозят за въглеродния си отпечатък, опцията тези доставки да бъдат осъществявани посредством електрически колела наподобява все по-привлекателна. Именно това е и бизнесът на стартъпа Zoomo, който набра 20 млн. $ при затварянето на финансирането си от рунд Б. Компанията предлага колелата си на снабдители, които заплащат седмична такса. Общата инвестиция, която Zoomo досега е събрала, надвишава 100 млн. $, а новопостъпилият капитал ще бъде вложен по същия метод както и досегашният - в наемане на повече членове на екипа, вложение в спомагателни транспортни средства, както и създаване на приложение за крайните консуматори. Услугите на Zoomo се оферират в 16 града из Северна Америка, Европа и Азия, като Испания, Германия и Франция са последните пазари, на които компанията е навлязла.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР