Автомагистрала „Хемус се строи и Варна има голяма перспектива за

...
Автомагистрала „Хемус се строи и Варна има голяма перспектива за
Коментари Харесай

Борисов откри център за споделени услуги на голяма белгийска компания KBC Group

Автомагистрала „ Хемус " се строи и Варна има огромна вероятност за развиване поради инфраструктурата и местоположението. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който взе участие в откриването на център за споделени услуги на белгийската финансова група KBC във Варна. На събитието участва и министърът на финансите Владислав Горанов.

Премиерът Борисов посочи напъните на държавното управление да основава такива условия, които да притеглят вложения, носещи високо качество. Министър-председателят подсети, че неотдавна Световната банка откри собствен център в София, а Китай взе решение да бъде основан световен мозъчен концерн в България. Премиерът Борисов добави, че неслучайно всички кредитни организации регистрират възходящия рейтинг на страната ни и българската стопанска система бележи растеж. Много висококвалифицирани и добре платени в Европа хора стартират да се връщат в България, сподели още Борисов. Той посочи, че сходни центрове като този, който се открива през днешния ден, поддържат конкуренцията, основават положителни условия на труд и подкрепят опциите за кариерно развиване.

За основаването на своя център за споделени услуги, белгийската финансова група KBC е избрала Варна измежду няколко градове в Централна и Източна Европа. През идващите години компанията ще разкрие над 300 нови работни места. От Варна ще бъде обслужвана активността на разнообразни сдружения на KBC Груп. Работещите в центъра ще се занимават с действия като HR, планов мениджмънт, ръководство на собствеността, ИТ и риск мениджмънт, комерсиално финансиране.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР