Австрийското правителство планира социални мерки за смекчаване на удара от

...
Австрийското правителство планира социални мерки за смекчаване на удара от
Коментари Харесай

Австрия готви социални мерки за смекчаване на удара от COVID-пандемията

Австрийското държавно управление възнамерява обществени ограничения за намаляване на удара от пандемията от COVID-19. Очаква се те да бъдат утвърдени идната седмица на среща на кабинета.

Предвиждат се заплащания от 450 евро за безработните лица и 360 евро за дете до 18 години. Правителството възнамерява да понижи облагаемият приход за хората с най-ниски приходи до 20% от досегашните 25 %.

Австрия обмисля също Данък добавена стойност за заведенията за хранене и културния бранш да се понижи до 5% до края на годината, с цел да се оправят с последствията от пандемията.

Регистрираните болни от новия ковид в Австрия са съвсем 17 000, смъртните случаи - 677.

Други страни в Европа също облекчават ограниченията

Полша отвори още веднъж границите си с всички свои съседки от Европейски Съюз - съвсем три месеца, откакто ги затвори поради ковид. Изискванията за влизане на жители на страни отвън Европейски Съюз също бяха облекчени. Контролът по границите с Украйна, Беларус обаче остава в действие.

От през днешния ден се подвигат рестриктивните мерки за обществена отдалеченост в немската провинция Тюрингия.

Във Венеция се отваря Дворецът на дожите.

В Хърватия се позволяват спортните надпревари без фенове в затворени пространства като част от разхлабването на ограничаващите ограничения.

Четири месеца след оповестяването на зараза от Коронавирус -19, през днешния ден Белгия за пръв път регистрира под 10 жертви за денонощие, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР