Австрийската енергийна група OMV , един от най-големите вносители на

...
Австрийската енергийна група OMV , един от най-големите вносители на
Коментари Харесай

Файненшъл Таймс: Австрийската компания OMV ще плаща в рубли за руски газ

Австрийската енергийна група OMV, един от най-големите вносители на съветски газ, се приготвя да открие сметки в рубли в Газпромбанк в Швейцария, заяви в четвъртък Financial Times, базирайки се на източници, осведомени с подготовката.

В сряда съветският енергиен колос " Газпром " съобщи на Полша и България, че ще спре доставките на газ, откакто те не извършиха настояването на Москва за заплащане в рубли, което докара до ескалация на разногласието със западните страни, които се опълчват на нашествието й в Украйна.

Австрийското държавно управление заяви в сряда, че доставките на съветски природен газ за страната не престават да бъдат неограничени и няма индикации това да се промени, като в това време се пробва да откри различни източници.

FT заяви, че италианската Eni, различен от огромните клиенти на Газпром, прави оценка разнообразни благоприятни условия. Подкрепяната от италианското държавно управление компания има време до края на май, когато би трябвало да бъде осъществено идващото й заплащане за съветските доставки, с цел да направи дефинитивно решение, написа вестникът, като се базира на италиански публични лица.

Говорител на OMV съобщи пред Ройтерс, че компанията работи по решение, съобразено със глобите, само че отхвърли да посочи дали това значи потребление на сметки в рубли, както оповестява FT. От Eni са отказали коментар.

Германската Uniper ще превежда заплащанията за съветски газ на съветска банка, а не основана в Европа, както до момента, осведоми енергийната компания пред вестник Rheinische Post в четвъртък.

Източник: reuters.com
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР