Австралийският тенисист Джон Милман обяви, че ще сложи край на

...
Австралийският тенисист Джон Милман обяви, че ще сложи край на
Коментари Харесай

Джон Милман ще прекрати кариерата си в началото на следващата година

Австралийският тенисист Джон Милман разгласи, че ще постави завършек на своята спортната кариера при започване на 2024 година.

В профила си в обществената мрежа Х, до неотдавна позната като Туитър, този уведоми, че ще се сбогува с почитателите в родината си след края на серията от шампионати в Австралия, която стартира по Нова година.

" На всяко хубаво нещо му идва краят. След приключването на австралийското лято аз ще приключа кариерата си на професионален тенисист. Благодарен съм за цялата поддръжка, която получих по време на кариерата си. Беше ужасно, че съумях да изживея детската си фантазия ", написа 34-годишният Милман.

Милман има една купа в кариерата си. Тя бе извоювана на шампионата в Астана през 2020 година. Той има и още два финала, които обаче губи.

В шампионатите от Големия шлем австралиецът реализира най-големия си триумф през 2018 година, на Откритото състезание на Съединени американски щати, където в профил Роджър Федерер и доближи до четвъртфиналите.

През 2020 и 2021 година Джон Милман игра и на Sofia Open, като и в двете си участия стигна до четвъртфиналите. В момента той заема 436-а позиция в международната класация.
 Джон Милман започва присъединяване си на Sofia Open с победа
Джон Милман започва присъединяване си на Sofia Open с победа

Австралиецът победи с 6:2, 6:4 Микаел Имер

/ГК/
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР