Австралия традиционно е столицата на тениса в първите седмици от

...
Австралия традиционно е столицата на тениса в първите седмици от
Коментари Харесай

Каспър Рууд и Холгер Руне оглавяват схемата в Оукланд


Австралия обичайно е столицата на тениса в първите седмици от годината, само че отвън Зеления континент също ще има завладяващи съревнования. Сред от тях е ATP 250 шампионата в Оукланд, който се завръща в календара на мъжкия Тур след две години неявяване.

Съдейки по първичния лист с участници, предпоставките за зрелищни конфликти са налице. Водач на схемата е международният №3 Каспър Рууд, а втори подложен е другата звезда на скандинавския тенис – Холгер Руне. Това значи, че на финала в новозеландската столица може да забележим повтаряне на четвъртфинала на Ролан Гарос, който приключи с победа за Рууд.

Останалите шестима топ сложени са Камерън Нори, Диего Шварцман, Франсиско Серундоло, Александър Бублик, Джин Иснър и Себастиан Баес. В конкуренцията ще се включат и някои от ветераните в Тура като Адриан Манарино, Давид Гофен и Фабио Фонини.

Единственият измежду участниците, който е печелил шампионата, е Иснър. Американецът победи през 2010 и 2014, като надви надлежно над Арно Клемон (6-3, 5-7, 7-6) и Йен Хсун Лу (7-6, 7-6) в заключителните конфликти.

Предстоящото издание на ASB Classic ще се организира от 9 до 15 януари.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР