Австралия победи Литва с 87:82 в един от най-драматичните мачове

...
Австралия победи Литва с 87:82 в един от най-драматичните мачове
Коментари Харесай

САЩ унищожи Япония на Световното, Гърция с драма срещу Нова Зеландия

Австралия победи Литва с 87:82 в един от най-драматичните мачове от началото на международното състезание по баскетбол за мъже в Китай. С успеха "озитата " си осигуриха първото място в група "Н ", а с това и отлични шансове да преодолеят и идната втора групова фаза.
Тимът от "зеления " континент стартира чудесно дуела и след няколко тройки на Пати Милс, Матю Делаведова и Аарън Бейнс поведе с 18:8 точки.

Ранният задатък разреши на Австралия да диктува хода на мача и това продължи чак до началото на последния интервал. В него Литва се подвигна на взлом и след серия от точки съумя да поведе с 3 при 71:68. След това няколко минути се игра панер за панер, а 1:59 минути преди края резултатът бе еднакъв - 76:76.

Последваха обаче две доста положителни независими изяви на Пати Милс, които наклониха решителни везните в интерес на Австралия. Най-резултатен за Австралия бе точно Милс с 23 точки, до момента в който 21 прибави Бейнс. За Литва Мариус Григонис означи 19 точки.

В различен конфликт за първото място, само че в група "G ", Франция нанесе първо проваляне на Доминиканската република след 90:56. "Петлите " сподели отлична игра в отбрана в хода на целия дуел и закономерно се поздравиха с триумфа, като с най-вече точки за него приключи Нандо де Коло, който вкара 15.

Световният първенец Съединени американски щати разгроми Япония с 98:45 в протоколен мач в група "Е ".

За разлика от предходния мач с Турция, в който американците завоюваха с огромна доза шанс, през днешния ден те нямаха никакви усложнения против младия състав на "самураите ". Джейлън Браун осъществя 20 точки за американците, а с 15 остана Кемба Уокър. За Япония 18 точки вкара Юдай Баба.

В последния мач от вечерната сесия Гърция завоюва със 103:97 против Нова Зеландия в директен дуел за второто място в група "F ". Двубоят бе доста забавен и мина през много обрати, само че в последна сметка по-високата самостоятелна класа на гръцките състезатели сподели тежката си дума.

Янис Антетокумпо изигра най-хубавия си мач на шампионата и завърши срещата с 24 точки, 10 битки и 6 асистенции, а Йоанис Папапетру добави 16 точки. За Нова Зеландия Кори Уебстър бе над всички с 31 точки.

Във втората групова фаза Гърция и спечелилият в групата Бразилия се сплотяват в един поток с първия и втория от група "Е " - Съединени американски щати и Чехия, до момента в който Австралия, Литва, Франция и Доминиканската република също се събират дружно, като всички резултати от първата група се зачитат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР