Австралия надмина 25 000 случая на COVID-19 във вторник, регистрира

...
Австралия надмина 25 000 случая на COVID-19 във вторник, регистрира
Коментари Харесай

Австралия стигна 25 000 случая с коронавирус, официални лица настояват за повече тестове

Австралия надмина 25 000 случая на COVID-19 във вторник, записва 151 нови инфекции през последните 24 часа , по отношение на 121 ден по-рано, като в щата Виктория са по-голямата част от случаите, а в Нов Южен Уелс са останалите, оповестява " Ройтерс ".

Броят на ежедневните инфектирани е много по-нисък от пика по време на втората вълна в Австралия от над 700 за един ден по-рано този месец, само че о фициалните лица показаха угриженост по отношение на намаляването на броя на хората, които са тествани за COVID-19.

" Наблюдаваме известно понижение на количеството проби... апелирам, в случай че имате признаци, отидете и се подлагайте на проби ", съобщи националният шеф за медицински сестри и акушерки Алисън Макмилан по време на телевизионна медийна конференция в Канбера.

Мелбърн , столицата на Виктория и вторият по величина град в страната, е епицентърът на новото огнище . Градът е в шест седмична обсада , която изисква жителите да си останат у дома. Бизнесът е заставен да затвори и да се наложи нощна полиция.

Премиерът Даниел Андрюс се пробва да прокара законодателството посредством държавния парламент, за да удължи с още една година декларацията за изключително състояние на Виктория, като му дава опция да удължи или възвърне рестриктивните мерки през този интервал.

 Ваксината против ковид би трябвало да е наложителна в Австралия, разгласи министър председателят
Ваксината против ковид би трябвало да е наложителна в Австралия, разгласи министър председателят

95% от популацията би трябвало да се ваксинира, с цел да спрат ковид

В прилежаща Нова Зеландия управляващите оповестиха проби за близки, защото оповестиха за седем нови случая на COVID-19 през последните 24 часа. Министърът на опазването на здравето Крис Хопкинс съобщи, че през идната седмица са планувани 70 000 теста .

" Все още не сме разпознали изцяло това огнище , би трябвало хората да си създадат този тест, когато им е казано да го създадат ", разяснява Хопкинс в Уелингтън, като се базира на случаите в Окланд, с които по-рано този месец завършиха месеците без локално излъчени случаи.

Премиерът Джасинда Ардерн удължи блокадата в Окланд до края на седмицата и вкара наложително носене на маски в публичния превоз в цялата страна.
 COVID-19 отсрочи парламентарните избори в Нова Зеландия
COVID-19 отсрочи парламентарните избори в Нова Зеландия

Мерки на управляващите против пандемията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР