Australian Open, първи кръгРоберто Карбайес Баена – Новак Джокович 3-6,

...
Australian Open, първи кръгРоберто Карбайес Баена – Новак Джокович 3-6,
Коментари Харесай

Джокович се завърна на Australian Open с 22-ра поредна победа


Australian Open, първи кръг

Роберто Карбайес Баена – Новак Джокович 3-6, 4-6, 0-6

Новак Джокович се завърна на Australian Open с чиста победа над международния №75 Роберто Карбейес Баена. Сърбинът изпита известни усложнения в първите минути от дуела, само че по-късно последователно откри ритъма си и записа 22-ра поредна победа в шампионата, стартирайки сполучливо своето 69-о присъединяване на Големия шлем.

В идната фаза Джокович ще се изправи против Уго Делиен или Енцо Куако.

В началото на дуела Джокович изпитваше известни компликации и позволи няколко непредизвикани неточности, което го сложи в сложна обстановка. След форхенд в навън на международния №5 Карбайес Баена стигна до три следващи брейкпойнта при 2-2. Сервисът на сърбина обаче му оказа помощ да откри излаз от усложнението, а след топка в мрежата на международния №75 Джокович още веднъж завоюва подаването си и си върна водачеството.

След края на гейма се разигра любопитен миг. Джокович изиска да отиде до тоалетната и напусна корта, само че явно го бе направил без позволението на съдията. Това обаче не му донесе глоба, а напълно скоро по-късно сърбинът се върна и играта продължи.

Следващият гейм протече по подобен метод, само че при разменени функции. Този път Джокович бе този, който стигна до три поредни брейкпойнта след топка в навън на съперника си. Рекордьорът по трофеи в шампионата обаче се възползва от своя късмет и след доста добре построена постепенна офанзива съумя да си отвори пространство в корта, което му разреши да приключи с неспасяем форхенд и да пробие за 4-2. Карбайес Баена опита да отговори на предизвикването, само че Джокович беше безукорен на сервис и завоюва без напрежение сета с 6-3.

Сърбинът можеше да пробие в самото начало на втория сет, само че този път не се възползва от разкрилата се пред него опция. Той обаче продължи да слага съперника си напрегнат и в седмия гейм стигна до нов брейкпойнт след къса топка, при която мрежата оказа помощ на четвъртия подложен. В последвалото разиграване Джокович пласира отличен бекхенд от главната линия, който Карбайес Баена не съумя да отрази и по този метод пробивът за 4-3 стана факт.

Подобно на предходния сет, този единствен брейк се оказа задоволителен. Джокович не даде точка при идващите си две подавания и след бекхенд в мрежата на Карбайес Баена удвои преднината си в мача, надделявайки с 6-4.

Третият сет стартира по най-хубавия метод за сърбина – с пробив на нула, пристигнал след чудесно воле при мрежата. Сервисът на Джокович продължи да му носи лесни точка, а офанзивите му от главната линия и доста по-доброто му напредване по корта му разрешиха да стигне до втори следващ пробив и да поведе решително с 4-0.

Доминацията на Джокера продължи до края на дуела. Зрелищен ретур уинър му донесе нов пробив, а няколко минути по-късно сърбинът оформи крайното 6-3, 6-4, 6-0 след ретур в мрежата на Карбайес Баена.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР