БОГОТА, Колумбия (AP) — Насилието се засили в югозападна Колумбия

...
БОГОТА, Колумбия (AP) — Насилието се засили в югозападна Колумбия
Коментари Харесай

Насилието се засилва в югозападна Колумбия, тъй като задържаната група FARC атакува полиция и военни

БОГОТА, Колумбия (AP) — Насилието се ускори в югозападна Колумбия в понеделник, откакто бомбен гърмеж рани шестима души в град Джамунди и нахлуване от бунтовници в полицейски сектор в провинциалния град Моралес е оставил минимум двама убити чиновници, съгласно полицията.

Правителството на Колумбия приписа офанзивите на FARC-EMC, бунтовническа група, която се отдели от Революционните въоръжени сили на Колумбия и отхвърли да подпише спокойно съглашение от 2016 година, в което повече от 14 000 бунтовници се демобилизираха.

Западната секта на групата се отдръпна от нов кръг мирни договаряния с държавното управление през април и от този момент провежда поредност от офанзиви против военни и полиция, в това число крайпътна бомба предишния петък, която умъртви 11-годишно дете.

Елизабет Дикинсън, анализатор за Колумбия в Международната спешна група, сподели, че офанзивите от понеделник демонстрират, че западната секта на EMC се пробва да се отдели, като се трансформира в „ единствената въоръжена или незаконна груп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР