Атина. Противопожарните сили се бориха през цялата нощ, за да

...
Атина. Противопожарните сили се бориха през цялата нощ, за да
Коментари Харесай

АНА-МПА: Гръцките пожарникари са се борили цяла нощ с пожара на Евбея

Атина. Противопожарните сили се бориха през цялата нощ, с цел да спасят четирите села, които бяха застрашени от огромните пожари на остров Евбея. Пожарът е изгорил голяма част от борова гора, оповестява гръцката държавна организация АНА-МПА .
Огнеборците са създали пожарни зони отвън град Псахна, с цел да предотвратят пламъкът да доближи до къщите и защитните бариери, както и с цел да защитят евакуираните села Макримали, Кондодеспоти, Платания и Ставрос.
Според източници от противопожарната работа са изгорели единствено няколко коли и няма разрушени здания.
Понастоящем противопожарните сили са съсредоточени върху два пожарни фронта, в регионите от Платания до Макримали и Платания до Дамария.
Девет водни хеликоптери и седем противопожарни самолета възобновиха работата си с първата светлина за деня, до момента в който два самолета от Италия дойдоха, с цел да оказват помощ в интервенцията. Очаква се още два самолета да дойдат от Испания в границите на деня, който неотложно отговори на настояването на гръцките управляващи за помощ. Хърватия, която в началото беше дала отговор и щеше да изпрати два самолета, не ги изпрати, защото страната беше изправена пред голям риск от пожар.
Европейският комисар за ръководство на рецесии Кристос Стилианидес, който дойде в Атина, с цел да изрази поддръжката на Европейски Съюз, се срещна с министъра на гражданската отбрана, с цел да го осведоми за европейската помощ, която ще бъде изпратена на Гърция в границите на механизма на rescEU.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР