Атаката със снежни топки срещу Хенрик Кристоферсен по време на

...
Атаката със снежни топки срещу Хенрик Кристоферсен по време на
Коментари Харесай

Атаката със снежни топки срещу Кристоферсен в разгара на слалома предизвика остри критики

Атаката със снежни топки против Хенрик Кристоферсен по време на нощния слалом в Шладминг провокира остри рецензии. Норвежецът беше замерен в разгара на карането си във втория манш, до момента в който се бореше за успеха с локалния любим Марсел Хиршер.

" Това в действителност е липса на почитание. Състезанието в Шладминг е като старт вкъщи за мен, тъй че не е хубаво ", сподели разочарованият Кристоферсен пред австрийската телевизия ORF.

Норвежецът поздрави Хиршер, който завоюва надпреварата. Камерите уловиха по какъв начин му споделя, че е карал по-добре. Той също по този начин осведоми противника си за станалото и австриецът отвърна: " Така ли? Съжалявам. "

A blistering second run from @H_Kristoffersen!

Especially given that people were throwing snowballs at him!

Incredible poise! pic.twitter.com/fBbHQfQkTg
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) January 23, 2018

Хвърлените снежни топки провокираха остри реакции, в които се включи и най-хубавата състезателка при дамите през сезона Микаела Шифрин. Американката посочи, че замерянето е доста рисково.

" Не ми пука кои сте, кого подкрепяте, от каква народност сте или за какво го вършиме. Хвърлянето на снежни топки или каквито и да е предмети по състезателите, до момента в който карат, не просто е непоносимо, само че и рисково. Намерете смисъл в живота си ", написа Шифрин в " Туитър ".

Тя поздрави Кристоферсен, че е съумял да остане концентриран. И добави: " По-добре да вярвате, че Марсел е огромно момче и може да се оправи самичък, без някой да хвърля снежни топки по време на съревнование. "

Победата на Хиршер беше под номер 500 за Австрия от основаването на Световната купа през 1967 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР