Астронавтите на НАСА, които ще стъпят на лунната повърхност до

...
Астронавтите на НАСА, които ще стъпят на лунната повърхност до
Коментари Харесай

Астронавтите на НАСА ще стъпят на Луната с иновативни елегантни скафандри

Астронавтите на НАСА, които ще стъпят на лунната повърхнина до края на това десетилетие, ще бъдат облечени с по-елегантни и гъвкави скафандри с разнообразни размери, съобщи Асошиейтед прес.

Засега обаче остава загадка по какъв начин тъкмо ще наподобяват костюмите.

Компанията, която създава скафандрите от последващо потомство - " Аксиом спейс ", съобщи, че възнамерява да даде на НАСА нови версии на дрехи за подготвителни цели през лятото.

Лунните костюми ще са бели, каквито бяха и по време на програмата " Аполо " на НАСА преди повече от половин век. Това е по този начин, с цел да могат да отразяват топлината.

Според основаната в Хюстън компания скафандрите ще обезпечат по-голяма еластичност и отбрана от суровата лунна среда, а също по този начин ще бъдат налични и допълнително размери.

НАСА подписа с " Аксиом спейс " контракт на стойност 228,5 млн. щатски $ за обезпечаване на облеклата за първото кацане на Луната от повече от 50 години насам. Космическата организация на Съединени американски щати си слага за цел двама астронавти да стъпят на лунната повърхнина най-рано в края на 2025 година, напомня Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

В Хюстън " Аксиом спейс " сподели първообраз на мрачен скафандър, като беше демонстрирана гъвкавостта му. От компанията обявиха, че окончателният вид ще бъде друг, в това число и по цвят.

" Не желая никой да обърка това ", добави Ръсел Ралстън от " Аксиом спейс ". 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР