Артритът е заболяване, добре познато на хората, което не отминава

...
Артритът е заболяване, добре познато на хората, което не отминава
Коментари Харесай

Как да помогнем на куче с артрит в студеното време?

Артритът е заболяване, добре познато на хората, което не отминава и нашите лаещи домашни любимци - кучетата. Те страдат също като нас и по тази причина е добре всеки собственик на домакински питомец с този здравословен проблем да е осведомен със признаците и чувствата при артрит, с цел да помогне на своя правилен другар изключително в студените зимни дни, когато страданието се ускорява.

Симптоми на артрита при кучетата

Артритът при кучетата е заболяване, засягащо ставите, а дружно с тях мускулите и сухожилията, при което болките обгръщат огромни зони от скелетно - мускулната конструкция на тялото.

Това постоянно срещано кучешко заболяване се характеризира със вдървеност, която е изключително отчетлива заран, болки при всяко придвижване, пукане на ставите, компликации при осъществяване на елементарни придвижвания. Това основава дискомфорт и възприятие за изтощение, като най-същественото е непрекъснатият болков синдром.

Болестта е нелечима, прогресираща и без противоположен ход. Затова е нужно да се поддържа непрекъснато както медикаментозно, по този начин и с други средства, които да облекчат кучето с артрит, изключително в сложните зимни дни.

Зимни грижи за кучета с артрит

Поддържане на оптимално тегло на кучето

Следенето на тежестта на домашния питомец е от значително значение, защото е инструмент за поддържане на артрита. Теглото е право съразмерно на напрежението и натиска върху ставите. Нормалното тегло прави кучето по-мобилно и поддържа толерантността му към придвижването. Затова би трябвало да подбирате деликатно диетата на куче с артрит.

Проверката на уместно тегло на домашния любим се прави елементарно - ребрата на животното би трябвало безпроблемно да се напипват, без да са забележими. Естествената талия на тялото би трябвало да е забележима от горната страна.

Кучето с артрит би трябвало да се движи

Максимата, че придвижването е живот важи с цялостна мощ и за лаещия ни питомец. Раздвижването при артрит е доста значимо, тъй като облекчава болките и връща комфорта.

 Куче с артрит в снега Снимка: Yodyodyo/pixabay.com

Липсата на физическа интензивност ускорява освен болките на кучето с артрит през зимата, само че и общата вдървеност, а това има доста неприятни последствия за общото здраве и живота.

Голямото физическо натоварване обаче при куче с артрит е противопоказно. Спокойните разходки, плуването и изкачването на стълби е опция да се движат по едно и също време доста мускулни групи и стави.

Хранителни добавки за кучета с артрит

Хранителните добавки с глюкозамин и хондроитин сулфат имат противовъзпалителни свойства. Подходящи са за облекчение на болките и сковаността на кучето с артрит през зимата.

Сред морето от предложенията е добре да се търсят добавки, съдържащи омега- 3 мастни киселини, фикоцианин и манган.

Предпазване на кучето от рухване и фрактури

Падането е изключително мъчително за куче, страдащо от артрит. Затова местата за разходка би трябвало да се изберат деликатно. Добре е също да се ревизират постоянно лапите на животното, с цел да няма по тях наслагвания, които може да го подхлъзнат.

Специалните обувки за кучета, които са оферират, са подобаващи за разходки в гората и други рискови места.

Физиотерапия за кучета с артрит

 Симптоми на кучешки артрит

Ветеринарният експерт може да насочи стопанина към клиника за рехабилитация, където да се погрижат за оживление и облекчение на страданията с акупунктура и други способи.

Ролята на комфортното легло

Мястото за отмора е значимо за всяко куче, само че изключително мощно за болните с артрит. Ортопедичните постелки, леглото с мемори пяна или леко повдигнатата платформа са вероятни варианти, само че също и ниското легло долу, желано от някои кучета, съставляват благоприятни условия за спокоен сън, без болежка, които може да се пробват, с цел да се избере най-хубавото в сходство с потребностите на всяко животно.

Вижте кои са признаците на кучешки артрит и застрашените от артрит породи палета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР