Арсенал победи Ливърпул с 3:1 в мач от 23-ия кръг

...
Арсенал победи Ливърпул с 3:1 в мач от 23-ия кръг
Коментари Харесай

Арсенал наложи второ шампионатно поражение на Ливърпул през сезона

Арсенал победи Ливърпул с 3:1 в мач от 23-ия кръг от Висшата лига. Столичаните постановиха второ турнирно проваляне за мърсисайци през сезона. Предходното проваляне още веднъж пристигна в Северен Лондон, когато " алените " отстъпиха на Тотнъм с 1:2.

" Артилеристите " постановиха домашен напън на стадион " Емиратс " и поведоха в резултата в 14-ата минута. Кай Хаверц бе изведен самичък против Алисон Бекер, само че вратарят избави удара му. Топката отиде в краката на Букайо Сака, който я изпрати в празната врата.

" Топчиите " позволиха изравнителен гол в последната офанзива на първото полувреме. В опит да гардира топката Уилям Салиба позволи Луиш Диаш да го надиграе. Колумбиецът изрита топката в ръката на Габриел Магаляеш, който си означи автогол.

След почивката домакините бяха наред да се възползват от нелепа неточност в противниковата защита. Алисон Бекер излезе, с цел да почисти дълъг пас, само че вместо това изрита Върджил ван Дайк. Топката остана в Габриел Мартинели, който се разписа за 2:1.

В заключителните минути на вотрата част гостите останаха с човек по-малко на терена. Ибрахима Конате бе изпъден с втори жълт картон, откакто спря контраофанзива с нарушаване против Кай Хаверц.

Възпитаниците на Микел Артета се възползваха от численото си преимущество и затвърдиха триумфа си. Резервата Леандро Тросар стреля от най-малък ъгъл, само че изпрати топката сред краката на стража.

Ливърпул остава на върха в класирането с актив от 51 пункта. Арсенал се изкачи до втората позиция в подреждането с 49 точки.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР