Армията на САЩ и нейните партньори от НАТО винаги се

...
Армията на САЩ и нейните партньори от НАТО винаги се
Коментари Харесай

САЩ и съюзниците от НАТО тестват технология с ИИ за борба с радиосмущенията за укрепване на отбраната

Армията на Съединени американски щати и нейните сътрудници от НАТО постоянно се стремят да основават принадлежности от последващо потомство, които да им оказват помощ в изпреварването на съперниците им. Системата за Усъвършенствано динамично разузнаване на спектъра (ADSR) е ослепителен образец за една такава стратегия и неотдавна беше тествано дружно с сътрудниците от НАТО в Германия, се споделя в известие за пресата.

Електронната война е идната граница на конкуренцията във въоръжаването, при която страните могат да противодействат даже на най-модерните оръжейни системи, като смущават радиочестотните връзки. В днешно време, когато ракетите и безпилотните самолети са в непрекъсната връзка с базата по време на целия си полет, това е комфортна тактичност.

Армията на Съединени американски щати работи за разкриване на съществуването на такова съоръжение за радиочестотно заглушаване от страна на противниковите сили и посредством последното обучение показва какъв брой надалеч е стигнала в тази стратегия.

Какво съставлява ADSR?

Системата ADSR е създадена за първи път от откриватели от университета Вандербилт, Тенеси, Съединени американски щати в границите на състезания за провокации, проведени от Агенцията за перспективни проучвателен планове в региона на защитата на Съединени американски щати (DARPA). Първоначалните версии на технологията излязоха през 2021 година и от този момент са усъвършенствани посредством тясно съдействие с американската войска.

Американски бойци са съдействали за провеждането на опити за ADSR в оборудването за адаптивни опити на Гражданско-военния институт за нововъведения (CMI2) в централната част на Западна Вирджиния и в подготвителния полигон Смардан в Източна Румъния.

Учението е подкрепено от Командването за развиване на бойните качества на армията на Съединени американски щати и програмата Pathfinder на Изследователската лаборатория на армията за създаване на модерни решения за изменящите се потребности на бойното поле.

„ Технологиите, които използвахме за задачите на ADSR, евентуално в никакъв случай нямаше да видят бял свят, в случай че не беше програмата Pathfinder. “

казва членът на екипа на ADSR Адам Джей Харисън

Част от технологията ADSR може да понижи радиочестотните предавания, идващи от противниковите сили, които са ориентирани против армията на Съединени американски щати и нейните съдружници, се добавя в прессъобщението.

По-рано през април тази година технологията ADSR беше тествана по време на обучение за въздушно нахлуване на далечни дистанции, извършено в Западна Вирджиния. Учението разреши на бойците да вземат участие в реалистично образование по сюжет с новата технология.

„ Pathfinder продължава да бъде едно вълнуващо партньорство сред армията, партньорските университети и щата Тенеси. С този план армията се снабдява с най-съвременни софтуерни благоприятни условия, изисквани от фронтовите бойци, университетските студенти се срещат с действителни проблеми, които могат да се употребяват за образуване на бъдещи проучвания, а Тенеси печели от основаването на високоплатени софтуерни работни места. “

заяви сенатор Бил Хагерти в известие за пресата
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР