Арина Сабаленка се сблъска със сериозни трудности в мача си

...
Арина Сабаленка се сблъска със сериозни трудности в мача си
Коментари Харесай

На гейм от отпадането: Сабаленка показа нерви от стомана и надви най-новата френска тенисистка

Арина Сабаленка се сблъска със съществени компликации в мача си от втория кръг на Уимбълдън, откакто трябваше да наваксва сет пасив, само че с течението на дуела се активизира и предотврати сензационното си отпадне от конкуренцията. Световната номер две трябваше да се изправи против рускинята Варвара Грачева, която преди по-малко от месец промени националността си и към този момент се състезава под флага на Франция, като непоставената тенисистка бе на единствено гейм разстояние от поднасянето на огромната изненада, само че шампионката от Аустрелиън Оупън остана невъзмутима и сътвори цялостен поврат - 2:6 7:5 6:2.

По този метод беларуската, която е някогашна полуфиналистка на " свещената трева ", се класира за третия стадий в шампионата, където ѝ следва да премери сили с Анна Блинкова.

Началото на дуела протече по проект за шампионката от Аустрелиън Оупън, която засвидетелства голямата мощност в ударите си и на бърза ръка проби подаването на съперничката си, само че след това инкасира стремително рибрейк, допускайки поредност от грешки, измежду които и двойна неточност. Скорошното завръщане в резултата пък очевидно въодушеви новата представителка на Франция, която в идния си гейм отрази три брейкбола и близо четвърт час по-късно се възползва по отличен метод от проблемите в играта на втората сложена, като остана солидна при размените от главната линия, с цел да се снабди с пробив задатък на собствен ред.

Сабаленка надалеч нямаше желание да остави по този начин нещата и незабавно подвигна оборотите посредством няколко бързи комбинации в нападателен проект, с помощта на които си обезпечи три точки за рибрейк, но още веднъж Грачева бе тенисистката, която ни предоставяше по-голямо самообладание във фундаменталните обстановки, и не просто отстоя преднината си, а в идващите минути отмъкна за трети път сервиса на именитата си съперничка и се приближи на единствено сет разстояние от поднасянето на изненадата.

Във втората част някогашната полуфиналистка от конкуренцията усъвършенства доста позицията си на корта, като понижи неточностите в представянето си и това докара до съществено владичество от страна на сервиращите, които дирижира абсолютно протичащото се, и по всичко личеше, че ни следва да следим тайбрек. До подобен обаче в последна сметка не се стигна, откакто Сабаленка, очевидно намираща се отвън зоната си на комфорт през днешния ден, удостоверение за което бяха неуверените ѝ дейности в хода на цялата среща, реализира поредност от сполучливи офанзиви от центъра на корта, с цел да пробие решаващо в 11-ия гейм, с което възобнови равенството в обособените сетове.

Още с настъпването на заключителната трета част ясно личеше добитото психическо преимущество от страна на беларуската, която ловко ръководеше темпото в разиграванията и лимитираше възможностите пред международната номер 41 да се бори още веднъж за крайния триумф. Именно сериозното усъвършенстване в играта на Сабаленка бе изразено под формата на купища уинъри, с помощта на които тя властваше на корта и съумя на два пъти да се поздрави с пробив в актива си, преди да официализира успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР