Археолози в Полша откриха човешки останки, приковани към земята. Вампирското“

...
Археолози в Полша откриха човешки останки, приковани към земята. Вампирското“
Коментари Харесай

„Вампирско“ погребение: Археолози откриха скелет, прикован към земята


Археолози в Полша откриха човешки остатъци, приковани към земята. „ Вампирското “ заравяне е разкрито в гробище от XVII век.

Останките са на жена. Тялото ѝ е приковано към земята със сърп през врата – способ на погребение, който съгласно вярванията възпира мъртвите да стават от гробовете.

Вампирско заравяне в Полша


През XI век жителите на Източна Европа вярвали в съществуването на вампири и почнали да третират мъртвите си анти-вампирски ритуали. До XVII век сходни практики станали нещо обикновено в Полша. Други постоянно употребявани способи били ампутиране на ръцете или главата на умрелите, полагането им с лице към земята и изгаряне на труповете.

Вампирско заравяне в Полша


„ Сърпът е подложен по подобен метод, че в случай че мъртвецът се опита да стане, главата му да бъде отсечена “, изяснява проф. Дариус Полински от университета „ Николай Коперник “, който управлява разкопките.

Вампирско заравяне в Полша


Макар потреблението на сърп в тази ситуация да е с цел да защищити от съживяване на мъртвите, локалните поверия настояват, че сърповете защищават бременните дами по време на раждането. Сърп се е поставял и в леглото на бебета, с цел да ги защищава от зли духове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР