Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова заяви, че

...
Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова заяви, че
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Целта е България да изпрати 42-ма спортисти на Олимпиадата в Париж през това лято

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова съобщи, че задачата е България да изпрати 42-ма спортисти на Олимпиадата в Париж през това лято, колкото са били и българските участници на Игрите в Токио 2020. Световната рекордьорка в скока на височина гостува в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " дружно с министъра на младежта и спорта Георги Глушков във връзка Деня на българския спорт.

" До момента имаме 36 спортисти, които са покрили нормативи. Очакваме и още през юни месец. Както помните, в Токио бяхме с 42-ма спортисти и взехме шест медала, три от които златни. Три пъти чухме българския химн. Тази Олимпиада беше женска, тъй като единствено девойки завоюваха медалите ", съобщи Костадинова.

" Каквото и да спечелим, на което и място да се класираме, всеки един от спортистите го заслужава. Искам да им кажа обаче, че квота се покрива, само че в този момент стартира най-тежкото - да се борят за медали ", добави ръководителят на БОК.

Георги Глушков удостовери, че най-важното не е взимането на квоти за Олимпийските игри, а завоюването на оценки.

" Квотите се покриват, а медалите се печелят със сърце и с името на България ", сподели Георги Глушков, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР