Археолози откриха най-древните останки от Хомо сапиенс и то извън

...
Археолози откриха най-древните останки от Хомо сапиенс и то извън
Коментари Харесай

Откриха най-древните останки от Хомо сапиенс извън Африка

Археолози откриха най-древните остатъци от Хомо сапиенс и то отвън Африка, оповестяват международните медии.

Екип от учени, управителен от професора в катедрата по антропология и анатомия на университета в Тел Авив, Израел -  " Хершковиц ", оповестиха откриването на откъс от човешка челюст в пещерата Мислия в региона на планината Кармел в Израел. Според тях находката е на възраст между 177 хиляди и 194 хиляди години.

Ако резултатите бъдат доказани, находката може да пренапише историята на ранната миграция на нашия тип, като се върне с към 50 хиляди години обратно от времето, когато Хомо сапиенс се е осмелил да тръгне от Африка. Предишните най-стари остатъци от първите хора на Земята са открити точно в Африка и се счита, че са на възраст 90 хиляди до 120 хиляди години.

" Този откъс от череп е по-стар от който и да било преди този момент, който се намира отвън Африка и това не е всичко. Той също по този начин има по-съвременен тип, в сравнение с тези, открити в Източна Африка, споделя Хършковиц, представен от издание Рopular Мechanics.  " Историята на нашия личен тип - Хомо сапиенс - е по-дълга и може би по-сложна, в сравнение с преди този момент учените са считали ".

През 2015 г. в Китай са намерени вкаменелости от анатомично модерни хора, които датират от преди 120 хиляди години. Интересното е, че има връзка сред новооткрития откъс и китайските вкаменелости.

Научните школи спорят какъв брой рано са мигрирали хората. Едната доктрина твърди, че хората мигрират от съвременна Етиопия в Израел и по-късно в Източна Азия. В друг сценарий хората минават през Арабския полуостров в Индия и нагоре през Източна Азия.

Вкаменелостите, открити в Израел имат сходни характерности с тези в азиатските фосили и се допуска, че северната миграция е по-вероятният вид. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР