Арести и случаи на купуване на гласове белязаха вчерашния ден

...
Арести и случаи на купуване на гласове белязаха вчерашния ден
Коментари Харесай

Арести и купуване на гласове

Арести и случаи на пазаруване на гласове белязаха вчерашния ден на балотажа в страната. Двама души бяха арестувани по съмнение за търговия с избор в София. Трима бяха задържаните в Провадия за отправяне на закани против гласоподаватели, с цел да не упражнят правото си на глас. Мъжете са престъпно проявени и осъждани, а съгласно Министерство на вътрешните работи те са знаковите фигури и за тях е имало сигнали, че купуват гласове и при предходни избори.
Кметът на каварненското село Белгун Благомир Станев беше арестуван за 24 часа от полицията по съмнение за закононарушение срещу изборните права на жителите. Той беше единствен претендент за кмет на село Белгун на първия тур на локалните избори.
Повдигнато бе обвиняване против член на секционна изборна комисия в сливенското село Горно Александрово за превръщане на изборни резултати.
Полицаи задържаха мъж в Шумен след оперативна информация, че предлага на разнообразни хора пари да гласоподават.  В него са открити 1000 лв..
Куриоз бе маркиран от секция във Френската гимназия в столицата, където жена скъса бюлетината на майка си, откакто видяла, че е гласувала неверно. Вотът беше анулиран.
С напрежение и закани за блокиране на изборни секции потегли изборният ден в горнооряховското село Върбица. Жители на селото недоволстват поради дописани имена в изборните описи, които локалните не познават. Близо 60 души се бяха събрали пред учебното заведение в селото. Хората упорстваха да няма платен избор и дописаните в листата на правилото на уседналост да не бъдат допускани да гласоподават.
От началото на акцията за локалните избори до 11 часа в Министерство на вътрешните работи са получени 2389 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите. В деня на балотажа до обяд те бяха 37.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР