Арестът на Борисов го тълкуваме по единствения възможен начин. Авторите

...
Арестът на Борисов го тълкуваме по единствения възможен начин. Авторите
Коментари Харесай

Росен Желязков: ГЕРБ ще продължава да бъде непримирима опозиция

" Арестът на Борисов го тълкуваме по единствения вероятен метод. Авторите на тези дейности целяха още веднъж да посочат, че прокуратурата е чадър над бившето ръководство. Това е намеса, която ще има тежки политически последствия. Ако имаше данни и доказателства, проверяващите служители на реда щяха да привлекат като обвинени един, втори, трети ", съобщи по Българска национална телевизия Росен Желязков, депутат от ГЕРБ-СДС.

" Властта целеше възторженост, че с тези си дейности е безапелационна и безпардонна в битката с корупцията, въпреки това целеше консолидация на леко разпадащото се в политики, планове и упования болшинство. Използва визитата на госпожа Кьовеши ", разяснява Росен Желязков.

По думите му ГЕРБ ще продължава да бъде непримирима съпротива. " Действията на изпълнителната власт не са в интерес на обществото, това подсигурява разпад на държавността. Ще поддържаме кардиналните ни позиции - за преданост на България като член на Европейския съюз и НАТО, не тъй като поддържаме болшинството, а тъй като имаме вяра в тези дела. По време на актуализацията на бюджета ще наблюдавате вътрешните несъгласия в обединението - единствено след 2 месеца ", добави Росен Желязков.

Според него в тази ситуация на дейностите на изпълнителната власт в лицето на полицията по смисъла на Закона за Министерство на вътрешните работи им е била придадена една смяна, че става въпрос за процесуално-следствени дейности на едно досъдебно произвеждане.

" Всъщност този арест в тъмната част на денонощието - с извеждането на Борисов, Горанов и Севдалина Арнаудова към пространствата на полицията, не беше завършено като арест - те нито бяха заварени по времето на мястото на престъплението, нито бяха правили опит да се укрият, нито да унищожат доказателства, нито да извършат закононарушение. Защо в тъмната част - за мен по една елементарна причина - тъй като не може да се апелира пред районния съд вечерта тази мярка на полицията задържане за 24 часа не по смисъла на Наказателно-процесуален кодекс, а по смисъла на Закона за Министерство на вътрешните работи ", добави Росен Желязков.

Той разгласи още един път курса на ГЕРБ към предварителни избори.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР