Арда 2 : 1 ЦСКА 60′ Хамза Чатакович приключва участието

...
Арда 2 : 1 ЦСКА 60′ Хамза Чатакович приключва участието
Коментари Харесай

Арда - ЦСКА 2:1, красиво попадение на Иван Коконов


Арда

2: 1

ЦСКА
 60′
Хамза Чатакович завършва присъединяване си в мача. Той бива сменен от Яник-Сони Вилдсхут.
59′
Мигновена реакция на Стойчо Младенов. Специалистът прави две смени. Първата от тях е Калоян Кръстев , който заменя Георги Йомов.
55′
ГООЛ ЗА АРДА!! 2:1!! ИВАН КОКОНОВ! Гостите от ЦСКА още веднъж се оказаха догонващи в мача, откакто групова тяхна неточност се оказа съдбовна за образуването на резултат 1:2 в 55-ата минута. От Арда ликуваха справедливо, откакто Милен Желев пусна дълъг пас за резервата Коконов. Миг по-рано да пресече не съумя Тибо Вион и това откри съществено пространство за №17 да напредне с топка в крайници. В последна сметка някогашният футболист на Славия реши да шутира от дъгата, като не остави никакъв късмет на Евтимов.
53′
Футболистите на Арда имаха искания за втора дузпа в мача. Този път в 53-ата минута, когато Матей не реши своите дейности и изрита в региона на гърдите Спас Делев. Намеса на ВАР обаче не беше нужна, защото евентуалното нарушаване, което не бе и отсъдено, бе надалеч от обсега на системата ВАР.
50′
Официално предизвестие за Карло Мухар.
47′
Атанас Зехиров е следващият футболист, получил жълт картон в дуела.
46′
На полувремето Светослав Ковачев бива сменен. А вместо него на терена се появява Иван Коконов.
45′
ИГРАТА съдебна експертиза ПОДНОВЯВА!
45+3′
ПОЧИВКА!
45+2′
МУХАР!! " Червеният " напредък доста бързо можеше да донесе и цялостния поврат в Кърджали. Йоан Баи върна обратно за Карло Мухар, решил да шутира от към 20 метра. Кълбото подло тупна малко преди Караджов и затрудни оптимално неговата интервенция. Стражът отрази с една ръка и за негов шанс нямаше противников футболист, който да сътвори добавката.
45′
ГОООЛ ЗА ЦСКА!! 1:1! КАЙСЕДО! ЦСКА откри сили да отговори на отправеното предизвикателство още до почивката. В самия завършек на първата част, Давид Кики от домакините направи нарушаване, което разреши на Хамза Чатакович да центрира в наказателното поле на Арда. А там дебнеше Жорди Кайседо! Овена се измъкна хитро от персоналния си надзирател и безпощадно заби с глава следващия си гол в efbet Лига за акция 2021/22.
44′
Официално предизвестие за Давид Кики от домакините.
43′
ЮРУКОВ! Юношата на Левски - Илия Юруков беше на сантиметри от това да сбъдне една от фантазиите на всеки минал през " Герена " - гол против ЦСКА. Халфът на Арда можеше да го стори с удар от междинна отдалеченост в 43-ата минута, който бе боксиран от Евтимов в корнер.
38′
Отбелязаният гол вдъхна самочувствие на " сините ", които в границите на няколко минути бяха извънредно раздвижени в предни позиции. Йорданов, Делев и Тилев сътвориха няколко рискови офанзиви пред Димитър Евтимов, само че нито една от тях не приключи с голов изстрел.
31′
ГОООЛ ЗА АРДА!! 1:0! ТОНИСЛАВ ЙОРДАНОВ-ДУЗПА! Домакините бяха първият отбор, добрал се до водачеството на " Арена Арда ". Спас Делев дебнеше точния момент, в който да избяга зад тила на последния в " алената " защита Тибо Вион. №9 остана самичък против Евтимов, след което го преодоля триково. В момента, когато трябваше да насочи голов изстрел, националът на България имаше прикосновение с крайници на Юрген Матей. Трябва да отбележим, че " лалето " първи игра с коженото кълбо. И отсам стартира комплицираното за рефера Ивайло Стоянов. Съдията от Петрич първо трябваше да преценя дали има засада, а по-късно да мисли и върху възможна дузпа в интерес на домакините. Макар и много противоречива, обстановката беше отсъдена в интерес на кърджалийци и зад бялата точка застана Тонислав Йорданов. Бившият нападател на ЦСКА наказа тогавашните си работодатели от " Армията " със мощен удар в средата на вратата.
28′
Жълт картон за Юрген Матей , който малко пресилено получава публично предизвестие. Дузпата е много противоречива, тъй като нидерландецът първи играе с коженото кълбо.
25′
Георги Йомов беше създател на първия прецизен изстрел за ЦСКА в срещата. Крилото и Кайседо комбинираха на дребен периметър, а българският национал реши да насочи към близкия ъгъл на Караджов. Колегата му в държавния отбор внимаваше и избави с убеденост и лекост.
20′
100 мача в професионалния футбол за Иван Караджов, който преди началото на Арда - ЦСКА полчи специфични дарове за бележитото достижение.
17′
Традиционен жълт картон за Жеферсон от ЦСКА.
15′
Жълт картон за Илия Юруков, откакто Ивайло Стоянов получи сигнал в слушалката си.
13′
Спас Делев получи един от дребното шансове да тормози защитата на ЦСКА и това се случи в 13-ата минута. Изглеждаше, че водачът на Арда си бе спечелил преднина по отношение на Юрген Матей, само че в последна сметка нидерландецът се намеси уверено и почисти в корнер.
12′
Включване на Брадли Мазику обезпечи положително състояние за ЦСКА в 12-ата минута. Йоан Баи видя включването на конгоанеца, след което стигналият съвсем до лявата греда на Краджов защитник върна жеста за №7 от своя отбор. Крилото не чакаше втора покана и насочи удар, минал високо над вратата на кърджалийци.
5′
ГРЕДА ЗА ЦСКА! " Червените " справедливо можеха да поведат в петата минута на мача. " Армейците " се възползваха от бърза контраофанзива. Всичко стартира от неточност на Давид Кики, който стигна наоколо до вратата на Евтимов. Това разреши на ЦСКА да разгърне скоростна акция, при която дълго подаване на Мухар към Жорди Кайседо, свари неподготвена " синята " отбрана. Доказателство за това е, че след еквадореца тичаше Спас Делев... Овена пък беше на сантиметри от следващия си гол в елита, но изненадващият му удар разтресе напречната греда на излезлия напред Караджов.
2′
Футболистите на ЦСКА демонстрираха рано упоритостите си за победа в Кърджали. Селекцията на Стойчо Младенов наложи преса в полето на съперника, която ненапълно изненада домакините от Арда. За отбелязване бяха почтени няколкото рискови влизания на Йомов в наказателното поле и ударът над горната греда на Жеферсон.
1′
НАЧАЛО НА МАЧА!
Състав 12 Иван Караджов 25 Димитър Евтимов 8 Милен Желев 15 Тибо Вион 9 Спас Делев 2 Юрген Матей 10 Светослав Ковачев 29 Томас Лам 81 Атанас Зехиров 18 Брадли Мазику 24 Алекс Петков 11 Хамза Чатакович 25 Давид Кики 24 Карло Мухар 33 Иван Тилев 7 Йоан Баи 70 Христо Иванов 10 Георги Йомов 77 Илия Юруков 9 Жорди Кайседо 98 Тонислав Йорданов 3 Жеферсон Треньор Славко Матич Стойчо Младенов Резерви 36 Васил Симеонов 1 Густаво Бусато 11 Александър Георгиев 20 Карол Метс 17 Иван Коконов 28 Пламен Гълъбов 19 Румен Руменов 30 Яник-Сони Вилдсхут 27 Николай Горанчев 17 Бисмарк Чарлс 29 Георги Атанасов 14 Калоян Кръстев 6 Жуниор Нзила
Арда приема ЦСКА в отсрочен мач от 2-ия кръг на efbet Лига. Сблъсъкът е през днешния ден от 16:30 часа.

" Червените " имат късмет да се приближат единствено на три точки от водача Лудогорец, в случай че стигнат до триумфа през днешния ден. Тимът на Стойчо Младенов стигна до относително лесна победа с 2:0 над Черно море в последния кръг.

В същото време Арда бе неопределен на Националния стадион " Васил Левски " против Локо София и отстъпи с 0:2. Кърджалийци са в долната половина на класирането, само че вкъщи имат едвам една загуба през сезона досега.

От друга страна ЦСКА не съумя да победи в последните си три визити.

Младенов има съществени проблеми по окомплектоването на своя състав. Той няма да може да разчита на контузените Амос Юга, Федерико Варела, Мено Кох и Ахмед Ахмедов. Наказан е Иван Турицов. Възможно е късмет за изява да получи халфът Жуниор Нзила, който не попадаше в групата на тима в последните месеци.
 Звезда на ЦСКА си потегля без пари?
Звезда на ЦСКА си потегля без пари?

Лоши вести за " алените "

В Арда с контузии са Пламен Крумов, Атанас Зехиров и Лъчезар Котев, а осъден е Милен Стоев. След изтърпяно такова се завръща Алекс Петков.

До момента през сезона ЦСКА надделя днешния си противник два пъти - с 2:0 за Купата на България и с 2:1 за състезание.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР