Apple представи най-модерния си смартфон iPhone X, обновената серия iPhone

...
Apple представи най-модерния си смартфон iPhone X, обновената серия iPhone
Коментари Харесай

Apple представи супер модела iPhone X

Apple показа най-модерния си смарт телефон iPhone X, обновената серия iPhone 8, и умния часовник Apple Watch.

Компанията чества 10 години от премиерата на първия iPhone и представянето бе за пръв път в театъра, наименуван в чест на създателя на компанията Стив Джобс (1955-2011), в новия кампус Apple Park в Купертино, Калифорния.

iPhone X излиза на пазара в два цвята – сребрист и „ сив космос “ във версии 64 GB и 256 GB на цени, започващи от 999 $. Поръчките ще се одобряват от 27 октомври, а доставките и продажбите стартират от 3 ноември.

Според Apple iPhone X „ трансформира в действителност визията за смарт телефона като мъдро устройство, което се саморазвива, реагирайки на допира на пръстите, на звука на гласа и даже на погледа на притежателя си “.

Апаратът е с екран OLED без рамка, който заема цялата лицева част. Има диагонал 5,8 инча и по размери не се разграничава от iPhone 7 Plus, само че наподобява по-компактен.

Корпусът, за разлика от предходните смарт телефони, е затрупан със защитно стъкло и от двете страни. Има нараснала отбрана от намокряне.

Смартфонът е екипиран със датчик за 3D-сканиране на разположение за отблокиране на апарата - Face ID, който разпознава и запомня особеностите на чертите на лицето на притежателя, анализирайки към 30 000 точки по едно и също време. Анализът и отблокирането лишават не повече от 2 секунди. Инфрачервен сензор разрешава на функционалността да работи и на мрачно.

Нова е и 12-писколовата камера, с която могат да се вършат и анимирани емоджита, възпроизвеждащи мимиките на притежателя на телефона.

Батерията ще работи без зареждане с 2 часа повече от iPhone 7. Компанията показа безжично устройство Air Power, способно да зарежда няколко устройства по едно и също време.

iPhone X няма бутон Home. Тази функционалност извършва Face ID. За да влезете в менюто, е задоволително единствено да прокарате пръст някъде по екрана. Най-новият модел е с шестядрен чипсет с графичен ускорител, който може да прави до 600 милиарда интервенции за секунда.

Обновената серия iPhone 8 и iPhone 8 Plus излизат на пазара на 15 септември, като най-скъпият iPhone 8 Plus ще коства 799 $, а най-евтините са 699.

„ Осмицата “ също е във версии с 64 GB и 256 GB. Диагоналът на екрана е 4,7 и 5,5 инча. Той също е с по-модерната 12-пикселова камера и функционалността за безжично зареждане, само че към момента имат копче Home.

Премиерата на новите джаджи на Apple не реализира цялостния си искра поради невиждано приключване на информация през уикенда.

Вътрешен източник разпрати на медиите окончателните версии на операционната система на бъдещите iPhone, нови артикули, публични имена, изненадващи функционалности – всичко, без изключения. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР