Апелираме към обществото да не политизира наказателно-правното деяние, извършено по

...
Апелираме към обществото да не политизира наказателно-правното деяние, извършено по
Коментари Харесай

Управляващата партия в Македония: Случаят с палежа в Битоля да не се политизира

Апелираме към обществото да не политизира наказателно-правното действие, осъществено по лични самопризнания от македонски певец”, се споделя в известие на ръководещата в Република Северна Македония партия СДСМ във връзка многочислените реакции след ареста на обвинения за палежа на Културния клуб „ Иван Михайлов” в Битоля.

„ Негативните страсти към името на Българския културен център в Битоля никога не би трябвало да бъдат причина за оправдаване на съзнателното и съзнателно подпалване на пожар, при който е могъл да загине и причинителят, и други хора. Македонската еднаквост не се пази посредством релативизиране на закононарушенията ", написа в известието, като се добавя, че казусът съставлява " следващият вандализъм, който може да ни вкара в серпантина от кавги, които могат да бъдат гориво за радикални структури и в двете страни”.

Според СДСМ жителите на Северна Македония би трябвало да бъдат мъдри и да не влизат в сюжети, ориентирани към разграничаване на Северна Македония от Европейски Съюз, и не политиката, а правосъдната власт е тази, която ще реши „ вероятните смекчаващи виновността условия в този случай”.

„ Разбираме безпокойството на нашите жители, само че в никакъв случай няма да одобрим насилственото държание. И най-после, през тази година ще станем очевидци на откриването на Македонски културен център в Благоевград. Борим се с полезности, правила и поредност, а не с принуждение!”, пишат от СДСМ.

Реакцията на политическата партия идва, откакто през вчерашния ден полицията арестува за палежа на постройката на Културен клуб „ Иван Михайлов” в Битоля, а прокуратурата изиска мярка „ задържане под стража” на 34-годишен гражданин на града, с букви Л.А., а от опозиционната партия „ Левица” настояха за „ отменяне на повдигнатото наказателно обвиняване против Ламбе Алабаковски” и приканиха на митинг в негова отбрана.

Името на Алабаковски, беше оповестено и на практика от всички медии в Северна Македония, въпреки управляващите публично да не са съобщили към момента кой стои зад буквите. Алабаковски е поп реализатор, живял известно време в Съединени американски щати, който се е завърнал в страната преди няколко месеца.

Организираният от „ Левица” митинг в поддръжка на Алабаковски следва да се състои довечера в Битоля, а тематиката е водеща във всички медии, както и в обществените мрежи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР