Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката за неотклонение Задържане под

...
Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Обвиненият в измами за 900 хил. лева собственик на млека Елена остава в ареста

Апелативният профилиран углавен съд удостовери мярката за неотклонение " Задържане под стража ", наложена от първата правосъдна инстанция на съсобственик на огромно млекопреработвателно дружество. Той бе упрекнат от Специализираната прокуратура като началник на проведена незаконна група, направила данъчни измами за към 900 000 лв., оповестяват от прокуратурата.

Припомняме, че на 12 юни шефът на компанията за млечни артикули в Елена Стефан Василев е задържан като началник на незаконна група за данъчни закононарушения.

“Той съумял да укрие 900 000 лева Данък добавена стойност единствено за 4 месеца от началото на годината ”, заяви тогава зам.-шефът на спецпрокуратурата Даниела Начева.

Апелативните съдии потвърдиха съществуването на обосновано съмнение, че предприемачът е управлявал проведена незаконна група за данъчни закононарушения, както и че, в случай че мярката му бъде променена в по-лека, има заплаха той да повлияе на очевидци, чиито разпити по досъдебното произвеждане предстоят, се показва в известието.

Отбелязва се, че Специализираният углавен съд е наложил поисканите от Специализираната прокуратура запори на банкови сметки и движими движимости, както и забрана на недвижимите парцели на обвинявания предприемач, с цел да се обезпечи възможната им конфискация, планувана като наказване за осъществени данъчни закононарушения. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР