Апелативният специализиран наказателен съд отмени паричната гаранция на бившия зам.-министър

...
Апелативният специализиран наказателен съд отмени паричната гаранция на бившия зам.-министър
Коментари Харесай

Задържаха отново бившия зам.-министър Красимир Живков |

Апелативният профилиран углавен съд анулира паричната гаранция на някогашния зам.-министър на околната среда Красимир Живков и го задържа  под стража, съобщи БНР.

Определението е дефинитивно.

Живков е в ареста от края на май по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за импорт и преправка на рискови боклуци. Част от нея са предприемачите Атанас и Пламен Бобокови. Под стража е единствено Атанас Бобоков, а Пламен Бобоков е на независимост против парична гаранция от 1 милион лв..

Миналата седмица Специализираният съд е почел настояването на Живков да излезе на независимост против парична гаранция от 15 000 лв..

Апелативните спецсъдии обаче анулираха правосъдното определение като погрешно и незакосъобразно. Според магистратите, като се изключи че по делото са събрани задоволително данни за присъединяване на някогашния зам.-министър на околната среда в схемата, има заплаха той да извърши друго закононарушение.

16 756 тона боклуци, измежду които 7 756 тона рискови, бяха открити през септември в четири области. Обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, шефове на търговски сдружения и шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР