Апелативният спец отложи разглеждането на мярката на в Апелативния спецсъд

...
Апелативният спец отложи разглеждането на мярката на в Апелативния спецсъд
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд отложи мярката на Атанас Бобоков

Апелативният познавач отсрочи разглеждането на мярката на в Апелативния спецсъд за 6 октомври, съобщи БГНЕС.
Преди това съдът рапортува молба и на юрист Георги Тренчев, който имал признаци на COVID-19 и по рекомендация на персоналния доктор е пристъпил към проучване. Той декларирал, че няма техническа опция да взе участие в съвещанието по Skype. Съдът рапортува и молба от другия юрист на Бобоков - Илиян Василев, който има здравословни проблеми.
Така през днешния ден в залата не бе нито един от бранителите му и мярката бе отсрочена. Самият Бобоков настоя това да е по-скоро и апелативните магистрати насрочиха разглеждането на мярката за 6 октомври.
 Прокуратурата по случая Бобокови: Замесени са 17 000 т боклуци, проверява се и в чужбина Прокуратурата по случая " Бобокови ": Замесени са 17 000 т боклуци, проверява се и в чужбина
16 756 тона боклуци, измежду които 7 756 тона рискови, са открити при огледи по следствието на Специализираната прокуратура против Атанас...
Стана ясно и че прокуратурата е внесла 9 тома спомагателни материали.
Преди дни държавното обвиняване заяви, че 16 756 тона боклуци, измежду които 7 756 тона рискови, са открити при огледи, осъществени по отношение на формираното досъдебно произвеждане от Специализираната прокуратура против проведена незаконна група с присъединяване на длъжностни лица, по което обвинени са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, някогашен зам. министър на околната среда и водите, шефове на търговски сдружения и шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда. Отпадъците са открити в землищата на обитаеми места в четири области.
Прокурор Мария Дойчева сподели, че 9-те тома са свързани с това разобличаване. „ Това са огледи на материалните доказателства от тези площадки. Това са материалите в едно със снимков материал към огледните протоколи ", уточни тя.
Тя изясни, че сега Атанас Бобоков е с мярка „ задържане под стража “. По-долната инстанция спецсъдът не е изменил. Какво ще реши втората инстанция - апелативният спецсъд, се чака да стане ясно идния вторник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР