Апелът ми към служебното правителство е износът на ток да

...
Апелът ми към служебното правителство е износът на ток да
Коментари Харесай

Мая Манолова: Служебното правителство да спре износа на евтин ток

Апелът ми към служебното държавно управление е износът на ток да бъде спрян, с цел да се употребява на българския пазар. Спрете износа на на ниска цена български ток за европейския пазар и го оставете за българските компании и семейства! Това съобщи ръководителят на обединението „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова в свое видео.

Министърът на енергетиката да се разсъни от съня, в който е потопен от няколко месеца и да предприеме незабавни дейности. Има най-малко пет неща, с които да бъдат избавени българските компании и семейства поради по-високите сметки за ток, добави тя.

Манолова бе безапелационна, че страната би трябвало да се намеси в този момент, неотложно и съответно. Предложението за 50 лева поддръжка от страната на мегаватчас е доста дребна стъпка напред. Това не е всичко, което може да се направи. Ако компаниите ще получат тези пари „ в миналото “, това не е решение. Закъснялата поддръжка за дребния бизнес е липса на поддръжка. Това е като „ баща ще ми купи колело, но различен път “. Ще дадат пари на компаниите, но различен път, изясни тя.

Енергийният специалист Цветанка Илиева уточни, че количествата ток, които се създават от АЕЦ „ Козлодуй “, се изнасят и не се употребяват за българските семейства и компании. Това значи, че вместо Васил от ул. „ Солунска “ да заплаща на ниска цена ток от АЕЦ „ Козлодуй “ за магазина си, токът го получава Василиос от Солун за неговия магазин. КЕВР да удължи срокът за заплащане на сметките. Това може да стане бързо с тяхно решение за пролонгация от 6 месеца, добави Илиева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР