Апартаментът в Пловдив, който лумна в пламъци в събота, се

...
Апартаментът в Пловдив, който лумна в пламъци в събота, се
Коментари Харесай

Изгорелият апартамент в Пловдив е на бивш футболист, Тосев има нужда от помощ

Апартаментът в Пловдив, който лумна в пламъци в събота, се оказа на именит футболист.

Три екипа огнеборци от Първа работа в Пловдив гасиха пламнала жилищна постройка в съботния следобяд на 28 януари. Сигналът за пожарът в триетажна жилищна постройка на улица " Братия " е получен малко след 15:00 ч.

Причината за огнения пъкъл е забравена включена ютия, прецизираха от пресцентъра на РДПБЗН.

Наложила се е евакуация на младеж, който е бил в постройката, а от пламъците леко е потърпевша стара жена, която след оказване на първа помощ, е превозена в болнично заведение.

Оказа се, че е горял апартаментът на именития футболист и голмайстор на Марица от 90-те години, върлият маричанин Веселин Тосев. Той е играл още за Славия, Септември, Ботев (Враца), Сокол (Марково), Топлика, Спартак (Пловдив), Асеновец и в Тюркиемспор (Берлин, Германия) на позицията нападател. В " А " група е вкарал 8 гола (7 за Марица и 1 за Славия). В " Б " група е отбелязал 24 гола за Марица. Има 4 мача и 1 гол за Славия в шампионата за купата на УЕФА. Полуфиналист за купата на страната през 1997 година с Марица.

Футболен клуб " Марица " се обърнаха с молба за помощ - да помогнем на Тосев, който загуби дома си, както и всички движимости и обзавеждане при пожара.

" Българинът гради своя дом с години и се грижи за него цялостен живот. Трудно е да си представим по какъв начин се усеща един човек в сходен миг. Веселин и неговото семейство изгубиха един от устоите на своя живот ", написаха от клуба и допълниха: " Всеки, който има опция, да помогне с финансови средства, с материали и физическа мощ или по различен метод ".

ПФК " Марица " насочиха зов и към местните институции - да подадат ръка на един пловдивчанин, който оставяше сърцето си по футболните терени, с цел да пази достойнството на своя тим и своя град.

" Целият екип на ПФК Марица 1921 е съпричастен с нещастието на фамилията и също ще му помогне! Направете го и вие! Добрата постъпка, жестът и съпричастността в подобен сложен миг са скъпи! ", допълниха още от клуба.

Банкова сметка:
BG37UNCR70001524888680
VESELIN ANGELOV TOSEV
UniCredit BulBank

Ужасяваща е гледката от изгорелия дом на Веселин, вижте фотоси:



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР