Антикорупционната комисия търси 451 046 лв. от изпълнителния директор на

...
Антикорупционната комисия търси 451 046 лв. от изпълнителния директор на
Коментари Харесай

КПКОНПИ търси над 450 000 лв. от шеф на Автомобилна администрация |

Антикорупционната комисия търси 451 046 лева от изпълнителния шеф на ИА " Автомобилна администрация " Цветелин Цветанов , оповестиха от КПКОНПИ.

С решение на Апелативен съд – Велико Търново, което напълно удостоверява решението на Окръжния съд в Плевен, в интерес на страната се лишава въпросната сума от Цветанов. Проверката на комисията против него е почнала след привличането му като обвинен в качеството му на изпълнителен шеф за рушвет и за присъединяване в проведената незаконна група. Съдебният акт е измежду обновените каузи след Решението на Съда на Европейския съюз по преюдициално питане.

Решението на Апелативен съд – Велико Търново не е дефинитивно.

С влезнало в действие решение на Разградския областен съд по иск на КПКОНПИ се лишава имущество за 229 244,89 лева от Данаил Илиев и обвързвано с него лице. Проверката на комисията е почнала след привличането му като обвинен за присъединяване във въоръжена проведена незаконна група и сводничество. Назначените от съда експертизи са посочили доста противоречие в приходите му.

Имуществото, което е отнето в интерес на страната, включва двуетажна къща с двор на територията на община Кубрат, два автомобила, парични суми, както и 46 бижута от 14-каратово злато, както и паричната равноценност на продадени коли и суми, получени без законно съображение посредством интернационалните системи за разплащане.

С решение на Апелативен съд – Варна отчасти е почетен иск на КПКОНПИ и е доказано решение на Окръжен съд – Разград за лишаване в интерес на страната на имущество от Биляна Рашид и обвързвано с нея лице. Уваженият размер на исковата молба е 168 863, 60 лева, като в сумата е включена цената на аграрен парцел в Исперих с жилищна и селскостопанска постройка, пари от отчуждени недвижими парцели и продажба на леки коли, както и паричната равноценност на дружествени дялове.

Проверката на комисията против Биляна Рашид е почнала след привличането й като обвинена за данъчни закононарушения.

Решението на съда не е дефинитивно.

Искове на КПКОНПИ са почетени от съдилища в страната и в интерес на страната се лишава нелегално добито имущество на обща стойност от 849 154, 49 лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР