В заключението си по делото генералният адвокат Ришар дьо ла

...
В заключението си по делото генералният адвокат Ришар дьо ла
Коментари Харесай

Държава от ЕС е длъжна да признае промяна на пола и името, извършени в съюза

В заключението си по делото генералният юрист Ришар дьо ла Тур първо отбелязва, че обстоятелствата, които са довели до разногласието пред румънския съд са отпреди Брекзит или по време на преходния интервал, който го последва. Следователно документите, издадени в Обединеното кралство, би трябвало да се преглеждат като такива на държава-членка на Европейски Съюз.

" Правото на свободно напредване и на персонален живот на жителите на Европейски Съюз не разрешава на органите на страна членка да откажат да признаят и да впишат в гражданския си указател името, добито от жител на тази страна членка в друга страна членка, на която той или тя също е жител ", декларира генералният юрист.

И показва, че същото важи и за отхвърли да бъде приета полова еднаквост, добита в друга страна членка и тя да бъде вписана без никакво произвеждане в акта за раждане.

В заключението си де ла Тур акцентира, че страните са способени да контролират дали и по какъв начин тази смяна в актовете за гражданско положение се отразява на въпросите на брака и родителството.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР