Анти СПИН кампания се провежда във Велико Търново. Продължават дейностите

...
Анти СПИН кампания се провежда във Велико Търново. Продължават дейностите
Коментари Харесай

Анти СПИН кампания се провежда във Велико Търново

Анти СПИН акция се организира във Велико Търново. Продължават дейностите по Националната стратегия за предварителна защита от ХИВ и полово излъчени заболявания в региона. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Велико Търново доктор Ирина Млъзева, шеф на Дирекция „ Надзор на заразните заболявания “ в Регионалната здравна ревизия - Велико Търново.
" В момента медицински експерти, взаимно с представители на неправителствени организации, посещават разнообразни обитаеми места в региона ", добави тя. По думите ѝ специалистите изнасят осведомителни беседи и правят безвъзмездни проучвания. Млъзева посочи, че се работи с целеви групи, които са авансово набелязани.
" Правим срещи с разнообразни жители. Ходим там, където неправителствените организации съумяват да ни обезпечат терен, а ние се включваме с медицински екипи. През актуалната година пандизите не са включени в програмата, както беше през предходната. Посещенията на учебните заведения ще стартират през декември, във връзка със Световния ден за битка със СПИН ", изясни още доктор Млъзева.
Припомняме, че съгласно данни на Министерство на здравеопазването за предходната година 49% от серопозитивните са от групата на мъже, които вършат секс с мъже. 12% са лица, употребяващи инервенозно опиати. Акцентът на тазгодишната акция за предварителна защита от болестта е върху групата на хората, които използват интервенозни опиати, тъй като тя се разраства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР