Анормалните студове и недостигът на електроенергия ще се превърнат в

...
Анормалните студове и недостигът на електроенергия ще се превърнат в
Коментари Харесай

Датски вестник: Истински кошмар очаква Европа тази зима

Анормалните студове и дефицитът на електрическа енергия ще се трансфорат в същински призрачен сън за европейците тази зима, написа журналистът Поул Ларсен от датския вестник Jyllands-Posten.

Според него през идващите месеци европейският континент може да бъде застигнат от необикновени студове, сходни на тези през февруари 2018 година, когато антициклонът Хартмут връхлетя континента. Тогава над 100 души станаха жертви на студа.
 Азербайджан уголемява доставките на газ за Европа Азербайджан уголемява доставките на газ за Европа
Азербайджан възнамерява да работи с Европейски Съюз по въпроса за разширението на доставките на газ в Европа. Това съобщи президентът на страната Илхам...

Ларсен счита, че даже малко по-ниски от нормалните температури могат да окажат мощно въздействие върху цените на топлоенергията и електричеството в Европейски Съюз, защото газохранилищата на континента са цялостни единствено с 72%, което е най-ниското равнище от десетилетие.

„ Поскъпването се дължи на естествени пазарни аргументи “, изяснява финландският енергиен специалист Вели-Пека Тюнкюнен.

Сред аргументите са увеличените разноски за електрическа енергия за климатизация през отминалото горещо лято, неприятната година за вятърните паркове и нарастналото търсене на фона на възстановяващата се стопанска система.

Ситуацията на европейския енергиен пазар е много тежка от няколко седмици насам. Експертите считат, че рекордното нарастване на цената на фючърсите се дължи на няколко фактора: ниското равнище на претовареност на европейските подземни складове на газ, лимитираното предложение от главните снабдители, както и огромното търсене на полутечен природен газ в Азия, написа РИА Новости.
 Европейски Съюз има задоволително газ за зимата, твърди еврокомисарят по енергетиката Европейски Съюз има задоволително газ за зимата, твърди еврокомисарят по енергетиката
Страните от Европейския съюз разполагат с задоволително ресурси от газ, с цел да устоят през зимата, само че скокът в цените демонстрира нужда...

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР