Аномално ниските температури и силните снеговалежи в Европа продължават да

...
Аномално ниските температури и силните снеговалежи в Европа продължават да
Коментари Харесай

Европа в плен на екстремното застудяване

Аномално ниските температури и мощните снеговалежи в Европа не престават да основават проблеми на жителите, а на някои места са регистрирани и температурни върхове. Най-малко 54 индивида са станали жертва на рисковото захлаждане.

Живачният дирек във Фолдал в южна Норвегия спадна в сряда до минус 42 градуса, оповестява. Норвежката държавна радио и телевизионна компания заяви, че такива температури тази зима до момента не са отбелязвани. Местни медии оповестяват, че поради огромните студове най-дефицитна стока в магазините са станали дървата за огрев. Местни снабдители на дървен материал не съумяват да удовлетворят внезапно нарасналото търсене.

Червена, най-висока степен за рисково време е оповестена в югозападна Англия и в южните региони на Уелс поради атлантическата стихия „ Ема ” и антициклона „ Звярът от Изтока ”. Червеният код ще бъде в действие до петък.

Заради продължаващите снеговалежи и мощен вятър в Уелс образователните занятия допълнително от 700 учебни заведения са анулирани. Военнослужещите от английската войска бяха включени в оказването на помощ на службите за изключителни обстановки в графство Линкълншър, където непрекъснатият снеговалеж откъсна от външния свят някои селища и блокира множеството пътища.

Frozen coast of Lake Geneva (in Evian, Versoix and Geneva) on Feb 27. Photos: Laurent Checko, Fabrice Eggly, ml_g IG / @MeteoAlpespic.twitter.com/V2FCk1XI5e

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) March 1, 2018

Обилни снеговалежи и поледици блокираха редица пътища в Южна Франция. Най-тежка е ситуацията в департамент Еро и в просторен регион към град Монпелие. От сряда вечерта там е натрупал сред 30 и 50 см. сняг, което е извънредно за Южна Франция. Сложна е ситуацията на основната автомагистрала А9, която води към испанската граница. Стотици хора бяха принудени да прекарат нощта в колите си. Местните управляващи незабавно отвориха 25 приемни центрове за пасажери и в тях бяха настанени 1 400 души.

Up to 50 cm o snow in Vico del Gargano, Puglia, S Italy today, Feb 28! WOW! Report: Francesco Canestrale & Inchiostro di Puglia / @MeteOnePBpic.twitter.com/v1ZVvCK18O

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) February 28, 2018

В 37 департамента на Франция – в южната, северната и северозападната част на страната, чак до границата с Белгия и Германия, от сряда е в действие оранжев код за рисково време. Той е обвързван освен със мощни снеговалежи, само че и с поледица и с заплаха от наводнения. В огромни департаменти като Еро, Тарн, Гар и Буш дьо Рон мощни снеговалежи нарушиха в четвъртък елекстроснабдяването на 10 хиляди семейства.

More winter sports in Montpellier, S France yesterday, Feb 28! Video: @MeteoExpresspic.twitter.com/p6gJMeTbfW

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) March 1, 2018

Студ и сняг сковаха и Северна Италия. Сняг валя във Флоренция, Милано и Генуа, Торино, Болоня, Парма, както и в огромна част от северната област Венето. Студът и снегът усложняват придвижването на железниците. В областите Лигурия, Пиемонт, Венето, Емилия Романя и Тоскана 30 на 100 от влаковете не се движат.

След снеговалежите в южната част на Италия – в Неапол и покрайнините, в четвъртък учебните заведения останаха затворени. Остава затруднено придвижването по шосейните пътища, най-много в централната част на Апенините. Най-чудато наподобяват затрупаните със сняг плажове по Тиренското и Адриатическото крайбрежие. В доста райони температурите са с 10-12 градуса под междинната норма за сезона. Студовете нанесоха огромни вреди на селското стопанство. Според италианската асоциация на селскостопанските производители „ Колдиретти” (Coldiretti), вредите са за над 300 млн. евро.

Up to 50 cm o snow in Vico del Gargano, Puglia, S Italy yesterday, Feb 28! WOW! Report: Francesco Canestrale pic.twitter.com/wQP0EKSeb7

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) March 1, 2018

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР