Англия изигра 2 престижни приятелски срещи през последните няколко дни.

...
Англия изигра 2 престижни приятелски срещи през последните няколко дни.
Коментари Харесай

Шест неща, които станаха ясни след контролите на Англия

Англия изигра 2 влиятелни другарски срещи през последните няколко дни. Съперници на " трите лъва " бяха Холандия (1:0) и Италия (1:1). Ето какво научихме от играта на англичаните в тези контроли:

1. Лингард дава поръчка за титулярно място на Мондиала.

Той бе звездата в тези инспекции. Асът на Манчестър Юнайтед означи първия си гол с националната фланелка. Той се оказа съдбоносен за успеха на " трите лъва " в Амстердам в петък. Демонстрира добър взор върху играта с бързото си осъществяване на фаул, асистирайки на Джейми Варди в конфликта с Италия 4 дни по-късно.

Джеси Лингард не постоянно е бил топ избор на " Олд Трафорд " и още от дебюта си провокира отрицателни отзиви измежду критиците. Постоянство. Това е ключът към триумфа на гения през този сезон, а чудесната форма е пренесена и за селекцията на Англия.

Младокът се нагърби и поведе халфовата линия и в двете другарски срещи. Обещаващите мачове за Юнайтед и несъмнената класа дават поръчка на Гарет Саутгейт за избора му на атакуващ полузащитник в Русия.

 Снимка 347121
Източник:

2. Какво се случва с Деле Али?

Представянето на Лингард разклаща съществено реномето на Деле Али в селекцията на " трите лъва ". Звездата на Тотнъм не стартира измежду стартовите 11 и в двете инспекции. До скоро се смяташе, че асът ще бъде новата суперзвезда на Англия, само че напоследък остава в сянката на съотборника си - Хари Кейн. Али ще би трябвало да даде всичко от себе си в оставащите по-малко от два месеца до финала на Висшата лига, в случай че желае да получи място измежду титулярите това лято.

 Снимка 324879
Източник:

3. Отбраната от 3-ма дава резултати.

Саутгейт употребява 4-ма бранители в 9 от 10-те квалификационни срещи на англичаните. Вдъхновен от отбраната на Челси, селекционерът на " трите лъва " стартира да опитва. В последните 5 мача се вижда съществено налагане на новаторската система на Антонио Конте, а играта с 3-ма бранители дава резултат. Голът от дузпа на Италия бе единственото инкасирано попадение в тях.

Повечето тимове във Висшата лига залагат на тази скица и бранителите към този момент се усещат удобно с нея. Тя разрешава на Джон Стоунс да влезе в ролята на плеймейкър и да дава началото на всяка офанзива.

4. Кайл Уокър може да играе като централен бранител.

Когато треньорът на " трите лъва " разгласи състава за контролата с Холандия в петък, се чуха отрицателни изявления: " Уокър като централен бранител? Саутгейт е полудял! ".

На пръв взор изглеждаше като необичайно решение. Футболистът на Манчестър Сити през цялата си професионална кариера играе като бек. В хода на мача се видя, че Уокър се оправя отлично в ролята си на един от тримата бранители. Той бе употребен като подобен и против Италия.

Очаква се да бъде измежду титулярите на Мондиала в Русия. Може би, това не е неговата най-хубава позиция, само че за какво да не играе там за Англия, в случай че е потребен?

 Снимка 239626
Източник:

5. Стърлинг може да се оправя и без Кейн.

Когато Англия се изправи против Словения и Литва през октомври, " трите лъва " означиха единствено 2 гола. Те бяха дело на Хари Кейн. В идната среща, той бе контузен - 0:0 против Германия. Атаката на англичаните стартира да наподобява прекомерно подвластна от голмайстора на Тотнъм.

В момента Кейн също не е разполагаем на Саутгейт. Е, Англия не сътвори канонада от голови състояние против Холандия и Италия, само че се отличиха положителните включвания на Рахийм Стърлинг. Звездата на Манчестър Сити се радва на страхотна форма, само че едно е да играеш измежду цяло съзвездие с Пеп Гуардиола отпред, а напълно друго е в националния отбор. Стърлинг не постоянно е поемал нужната отговорност, когато е излизал с фланелката " трите лъва ". На ЕВРО 2016 беше доста под познатото равнище.

Срещу Италия забелязахме огромно предпочитание за игра. През цялото време искаше топката, когато тя бе в него печелеше терен и избираше потребни ходове, с които да продължи нападенията на англичаните. Дрибълът му застрашаваше другояче " желязната " италианска отбрана. Всеки негов пробив вещаеше заплаха.

 Снимка 238631
Източник:

6. Време за избори.

Преди огромен конгрес постоянно могат да бъдат определени най-малко 8-9 стартови състава на Англия. Този път не е по този начин. В момента има единствено няколко футболисти, на които бихте заложили къщите си, че ще стартират измежду титулярните 11 в Русия. Ако не страдат от травма, несъмнено.

Хари Кейн, не е необходим коментар за какво. Рахийм Стърлинг, най-сетне. Капитанът Джордан Хендерсън. Кайл Уокър, по всяка възможност, на една или друга позиция. Ще бъде голяма изненада и в случай че Джон Стоунс не получи място. Получава задоволително игрово време при " жителите " в последните седмици. Но, кой ще е неговият сътрудник?

Трудно е да се каже. Дани Роуз, Райън Бертранд или Ашли Йънг като ляв бек? Алекс Окслейд-Чембърлейн в средата? Ерик Дайър? Джеси Лингард? Деле Али? Маркъс Рашфорд? Всичко сега е единствено на думи.

Ами вратар? Джак Бътланд нямаше задоволително благоприятни условия за изява против Италия. Подобна бе и обстановката за ДжорданПикфорд в Амстердам. Нито един от двамата не сподели нужния искра, с цел да облече фланелката на " трите лъва " против Тунис на 18 юни. Не би трябвало да бъде отписван и Джо Харт - неговото име също ще попадне в листата, в случай че успее да приключи мощно сезона на клубно равнище.

Ако не друго - последните две другарски срещи направиха даже още по-труден за предсказание състава на Англия за Световното. Футболистите имат 2 месеца да се потвърдят в клубните си тимове.

Превод: Красиан Митев
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР