Англия е преживяла най-топлото си лято, откакто се водят подобни

...
Англия е преживяла най-топлото си лято, откакто се водят подобни
Коментари Харесай

Англия е преживяла най-топлото си лято, откакто се водят подобни статистики

Англия е претърпяла най-топлото си лято, откогато се водят сходни статистики, съобщи Франс прес, като се базира на английската метеорологична работа.

През юни, юли и август междинната температура в Англия е била 17,1 градуса по Целзий, включително и през нощта. Този връх се изранява с върха от 2018 година, само че някои райони са записали по-малко от 50 % от нормалните превалявания за този интервал.

От горещината са потърпевши най-вече източната и североизточната част на Англия. Останалата част на Англия също не е била пощадена и това лято е било като цяло и четвъртото най-горещо във Англия от началото на водене на статистики през 1884 г. 



През юли температурите превишиха за първи път във Англия 40 градуса и също така месецът е бил и най-сухият до момента в доста региони в южната и източната част на Англия, което принуди управляващите да вкарат ограничавания на потреблението на вода на някои места.

През август имаше дъждове, само че те не бяха задоволителни, с цел да се приближат до нормалното за този интервал на годината.

Като цяло страната претърпява и осемте първи месеца в годината, които са най-топли, откогато се водят сходни статистики.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР