Англия – Белгия в пряк двубой за първото място в

...
Англия – Белгия в пряк двубой за първото място в
Коментари Харесай

Ще гледаме ли цирк тази вечер?

Англия – Белгия в директен дуел за първото място в група 7 от Мондиал 2018. На пръв взор конфликтът в Калининград дава обещание представление, само че... може да станем очевидци и на огромен цирк.

Един час преди англичаните и белгийците да излязат на терена ще се знае крайното класиране в група 8, в която за двата билета за директните елимации се надпреварват Япония, Сенегал и Колумбия. Това ще докара до обстановка, при която островитяните и " алените дяволи " ще могат да избират ориста си, защото група 7 е кръстосана с група 8 за осминафиналите.

Това обаче не е всичко. Любопитно е, че вторият в група 7 наподобява фаворизиран по отношение на спечелилия, тъй като второто място праща в привидно по-лесния ръкав до финала. Видно е, че двете половини на схемата до финала не са равностойни, което, несъмнено, е по този начин поради жребия, разпределил 8-те групи, и поради представянето на тимовете дотук. В единия поток до финалния мач са любимци като Уругвай, Португалия, Франция, Аржентина и Бразилия, а там можеше да бъде и Германия, до момента в който в другия най-титулуваният отбор е Испания.

Заради всичко това англичаните и/или белгийците могат да си разрешат сметки, посредством които да се въползват от слабостите на турнирната система. В композиция с обстоятелството, че водачите в група 7 ще знаят кой е първи и кой е втори в група 8 преди да закрият борбите в груповата фаза, има възможност да се получи огромен цирк. Двата противника могат да играят за влизане в по-лесния поток, където да срещнат да вземем за пример Япония, Швеция и Испания, вместо Колумбия, Бразилия и Аржентина до финала.

Англия и Белгия са с съвсем равни индикатори преди мача през днешния ден – по шест точки и 8:2 на голова разлика. Към момента обаче водачеството се държи от британците поради един по-малко получен жълт картон – футболистите на Гарет Саутгейт са получили два против три на белгийците.

При тъждество тази вечер точно картоните ще дефинират спечелилия в групата, тъй като ФИФА записва точки на противниците и по този парагфа: -1 точка за жълт картон, -3 точки за два жълти картона за един състезател, -4 точки за пряк червен картон и -5 точки жълт картон последван от пряк червен картон. При тъждество и при картоните, ще се тегли чоп.

Ще има ли фейрплей тази вечер? Мондиал 2018 3 кръг, четвъртък 28 юни  Англия 21:00предстои  Белгия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР