Англичанинът Греъм Потър е новият мениджър на Челси, съобщиха лондончани. 47-годишният

...
Англичанинът Греъм Потър е новият мениджър на Челси, съобщиха лондончани.
47-годишният
Коментари Харесай

Официално: Челси има нов мениджър!

Англичанинът Греъм Потър е новият управител на Челси, оповестиха лондончани.

47-годишният Потър заменя германеца Томас Тухел, който бе уволнен в сряда сутринта след неудовлетворителен старт на сезона.

През последните три години Греъм Потър бе отпред на Брайтън. Той съумя да стабилизира представянето на " чайките " и да ги трансформира в един от най-атрактивно играещите тимове, макар неналичието на съществени финансови запаси, по отношение на множеството от останалите клубове във Висшата лига.
 Карагър за уволнението на Тухел: В Челси за безмилостни, шокиран съм!
Карагър за уволнението на Тухел: В Челси за безмилостни, шокиран съм!

" Не мисля, че Греъм Потър ще пасне в клуба "

Потър, който има бакалавър по Социални науки и магистратура по Лидерство и прочувствена просветеност, стартира треньорската си кариера през 2011 година в нискоразредния шведски клуб Йостерзунд. Само за няколко сезона той съумява да изкачи отбора в най-горното равнище на шведския футбол и да завоюва купата на Швеция, а през сезон 2017/18 закарва отбора до елиминационните кръгове в Лига Европа, където реализира паметна победа с 2:1 над Арсенал като посетител.

През лятото на 2018 година Потър заема мениджърския пост в Суонси, а година по-късно оглавява Брайтън.

Според медиите в Англия договорът на новия управител на Челси е за интервал от 5 години. Дебютът на новия управител ще бъде в събота при гостуването на Фулъм.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР