Ангажимент изграждането на магистрала Черно море между Варна и Бургас

...
Ангажимент изграждането на магистрала Черно море между Варна и Бургас
Коментари Харесай

МРРБ обещава магистрала Черно море да се финансира по инициативата Три морета

Ангажимент построяването на автомагистрала " Черно море " сред Варна и Бургас да се финансира по самодейността " Три морета " са поели Министерството на районното развиване и благоустройството, Агенцията " Пътна инфраструктура " и Българската банка за развиване. Това заяви министърът на районното развиване арх. Виолета Комитова по време на парламентарния надзор в петък.

За кандидатстването на плана за финансиране от капиталовия фонд на " Три морета " оповестиха още преди месеци от външно министерство. Все още решение за разпределяне на средствата не е взето. Според разпоредбите на капиталовия фонд един план може да кандидатства за сред 50 и 250 млн. евро.

Колко ще коства строителството на автомагистрала " Черно море " арх. Виолета Комитова не се ангажира да каже, тъй като това ще зависи от избора на трасе.

Проектантът е предал първият вид на бъдещата автомагистрала " Черно море " през май 2021 година На 16 юли е имало съвещание на експертния съвет и на него са показани трите вариантни решения на магистралното трасе, сподели Комитова.

Проектът се създава против 9.516 млн. лева с Данък добавена стойност от обединяването " Екип план Автомагистрала Черно море " , в което влизат " Капитал Уотър Системс ", " Пи Ес Консулт " и " Проес Консулторес SA ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР