Андрю Паркър Великобритания и Европейският съюз трябва да изградят тясно

...
Андрю Паркър Великобритания и Европейският съюз трябва да изградят тясно
Коментари Харесай

Великобритания и ЕС трябва да заедно да се противопоставят на екстремистите и на Русия


Андрю Паркър

Англия и Европейският съюз би трябвало да изградят тясно партньорство в сигурността след Брекзит, с цел да осуетят офанзивите на екстремистите от " Ислямска страна " и злонамерените опити на Русия да подкопае западните демокрации, декларира шефът на МИ5 (британската работа за вътрешна сигурност, контраразузнаването) Андрю Паркър, представен от Ройтерс.

Англия, като значима разследваща мощ в Европа, търси нов пакт за сигурност с блока, с цел да си обезпечи непокътнат достъп до секретна информация от главните страни членки на Европейски Съюз, пробвайки се да подписа по-широка договорка за Брекзит, отбелязва Ройтерс.

Паркър ще произнесе първата обществена тирада отвън Англия на настоящ началник на МИ5 на събитие в Берлин, проведено от службата за вътрешно разузнаване на Германия BfV (Bundesamt fur Verfassungsschutz).

Според авансово публикувания текст, той ще уточни, с изключение на опасността от " Ислямска страна " в Сирия и Ирак, и Русия като " враждебна страна ", която се пробва да извърши " нападателни подмолни дейности " посредством военно-разузнавателните си служби.

Паркър упреква Кремъл в " крещящи нарушавания на интернационалните правила " и цитира офанзивата против бащата и дъщерята Скрипал като образец за зловредните дейности на Русия, които рискуват да провърнат страната в " изолиран парий ".

Русия по думите му се е постарала да провежда невиждана дезинформационна акция след офанзивата. Западът, предизвестява той, би трябвало " да излъчва светлина през мъглата от неистини, полуистини и заблуди, която се лее от пропагандната машина на Русия ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР