Андрей ПионтковскиВече 70 години в внимателно наблюдавам състоянието на съветско/руско

...
Андрей ПионтковскиВече 70 години в внимателно наблюдавам състоянието на съветско/руско
Коментари Харесай

Империята моли за милост - на опашката, кучи синове!

Андрей Пионтковски

Вече 70 години в деликатно следя положението на съветско/руско – американските връзки. Последните 50 години – изключително деликатно.
Никога до момента не е имало такава огромна, интензивна, високопрофесионална офанзива на Кремъл против западното схващане като цяло, както и по отношение на съзнанието на хората, вземащи решения във Вашингтон.
Както в борбата за Донбас са хвърлени всички запаси, захвърлени са всички маски, изгорени са всички „ митове “, разкрити са всички евентуални сътрудници на въздействие (даже тези, които не подозират по какъв начин ги използват) — от Папа Римски до демократичните звезди от " Washington Post ".
Удивителна синхронност на дейностите, ръководени от обединен център. Като сигнал за началото на интервенцията послужи Парада на успеха в Москва, по-точно речта на фъфлещото малко дребосъче, завито с одеалце, която сътвори нужния прочувствен декор за сугестивно влияние върху международното публично мнение.
Впечатлява творчеството на незнайните ПР, които сложиха могъщия Вожд на нацията на Военния церемониал (!) в някакво кресло с одеалце, което да топли коленете му. Поразителна беше и обречената смиреност на обекта на това шаманство.
Като политически индивид

Путин умря на този церемониал

Ако на следващия ден почине и физически, това към този момент няма да промени нищо. Дълбинните чекисти/империалисти във всички случаи ще продължат да вършат това, което започнаха на 9 май.
И още на 10, 11, 12, 13 май чухме залповете на западните политически и анализаторски celebrities, които безусловно буквално повтаряха аргументацията си.
Ще изтъквам най-характерните тези на, несъмнено, напълно самостоятелните един от различен създатели, които повтарят на друга нота един и същи подсказан им или внушен мем:

" Don’t humiliate Russians! " (Не унижавайте руснаците)
" Най-голямата неточност на Русия, без подозрение, беше убедеността, че украинците няма да водят война или, може би, дори ще преминат на нейна страна.
Но в този момент Украйна и нейните западни съдружници надценяват възможностите да бъде победена Русия на бойното поле.
Русия разполага с задоволителен боен капацитет, с цел да унищожи украинската инфраструктура, а също по този начин да завоюва и да удържи територията на Донбас и крайбрежието на Черно море.
Украинците се борят уверено, само че те нямат силата да реализират проваляне на Русия. В същото време Украйна продължава да страда тежко от загубата на човешки животи, разселвания и опустошения. Но най-опасен от всичко е

рискът от нуклеарна ескалация,

запазващ се до момента в който продължава войната.
Разумният компромис остава единственият действителен и сигурен курс за Украйна, Русия и света. Светът би се сплотил към такова съглашение и Украйна би трябвало да постъпи по този метод поради личното си оцеляване “
(Ето това е написал лубянският ферщеер Джефри Сакс)
" Украйна задълго ще остане разграничена страна с съветската войска, надвиснала над нея от другата страна на линията на преустановяване на огъня. Да, това е грубо. Но дано украинците да се замислят над вдъхновяващите образци на сполучливите демокрации на Южна Корея и Западна Германия, образувани в сходни условия. Стратегическото самообладание би трябвало да се трансформира в тяхно оръжие. (това пък е откъс от непрекъснатия посетител в московските политически салони Дейвид Игнатиус)
" Най-вероятно, спорът ще продължи не месеци, а години. Би било неточност от страна на Запада да дефинира своите връзки с Русия извънредно изхождайки от държанието на Русия в Украйна. Как тогава ще можем без руснаците да решаваме такива значими въпроси като битката с световното стопляне, нуклеарните упоритости на Северна Корея и Иран?
Преди всичко, Съединени американски щати и техните съдружници са длъжни да лимитират своите цели в Украйна,
Да, Украйна е длъжна по принцип да управлява своята територия. Но всичко това не оправдава устрема да бъдат освободени Крим и Донбас с военна мощ. Някои от тези цели е по-добре да се направи опит да бъдат реализирани с дипломатически средства.
Също по този начин западните държавни управления би трябвало да прекратят всевъзможни диалози за преследването на съветски публични лица като военни нарушители и за репарации в интерес на Украйна.
Като цяло the US government should make clear that, contrary to Secretary of Defense Lloyd Austin’s remarks, America’s goal is not to use the war to weaken Russia “ (правителството на Съединени американски щати би трябвало да обясни, че обратно на забележките на министъра на защитата Лойд Остин, задачата на Америка не е да употребява войната, с цел да отслаби Русия-бел. ред).
А това към този момент е първият триумф на огромната спецоперация: индивидът, с чието мнение се преценява Вашингтон, президентът на Съвета за интернационалните връзки Ричард Хаас намерено хвърля предизвикателство против линията Блинкен-Остин вътре в американската администрация.
Очевидно апелирайки към техния непрекъснат антагонист, увереният путинферщеер Джейк Съливан, който, изглеждаше, че се е скрил в сянката, откакто претърпя проваляне.
Засега зад този апел не застават фундаментални фактори. Няма и всеобща поддръжка. Проучванията, в противен случай, сочат, че болшинството американци желае да се оказва още по-голяма помощ на Украйна.
Няма и предизборни съображения.
От всяко телодвижение на администрацията в посока на Haass-Saks-Ignatius ще се възползват републиканците, които ще обвинят Байдън в предателска уязвимост, за което ни подсеща визитата на водача на републиканците в сената Стив Макконъл.
Затова пък цялата тази огромна акция ни разкрива положението на съзнанието и най-близките проекти на чекистко-имперската група, която в този момент взема решенията в Москва.
Те схващат, че се е случила

двойна военно-политическа злополука:

Съединени американски щати престанаха да се боят от путинския нуклеарен шантаж, който дейно работеше близо 15 години. Те заслужено взеха решение, че е по-добре Путин да се опасява от тях.
На стандартно равнище стана ясно, че украинската войска е по-силна от съветската. ЕвраZийските (руски, бурятски, чеченски) окупатори, насилници и мародери бяха отблъснати от Киев, Чернигов, Сум, Харков.
Определи се стратегическата вероятност на украинско-руската война. След няколко седмици най-мотивираната войска в света ще бъде въоръжена с най-новите в света оръжия. Пред кремълските окупатори се отваря беZдната на поZорното провали и, като разследване, загубата на властта в Русия, която те по този начин удобно грабеха четвърт век.
Едва през вчерашния ден те заплашваха Запада с нуклеарен апокалипсис, упорстваха да си събира партакешите и да се маха от международната история.
Днес не патриотизмът, а точно вярата на Запада се трансформира в последното леговище на тези негодници. И разкривайки своята голяма агентура, те я принудиха в хор да умолява Запада за прошка:
„ Don’t humiliate Russia! Не унижавайте Русия. Принудете Украйна да се съгласи на делба на своята страна. В никакъв случай не повдигайте въпроса за гонене на съветските военни нарушители. Те към момента ще ни свършат работа за световното стопляне “.

Късно е, мерзавци!

Вие към момента не сте разбрали какво се случва. Украинската победа се надига, героичната опозиция на украинския народ против евраZийската орда трансформира Украйна в водач в свободния свят. И тя ще взема решение ориста ви. На опашката, кучи синове! На опашката на основните военни нарушители на Мариуполския интернационален арбитражен съд.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР