Анджелик Кербер сподели, че през последните няколко години често е

...
Анджелик Кербер сподели, че през последните няколко години често е
Коментари Харесай

Кербер: Със сигурност ще се завърна, но още не знам кога


Анджелик Кербер показа, че през последните няколко години постоянно е разговаряла със Серина Уилямс, Ким Клайстерс и Виктория Азаренка по отношение на това какви са провокациите пред тенисистките, завръщащи се на корта след раждане. През август трикратната шампионка от Големия шлем заяви, че няма да взе участие на US Open и поставя завършек на сезона си, защото чака първото си дете.

„ Сега, когато беседвам с тях на тази тематика, чувам доста по-внимателно това, което ми споделят. В предишното сме ставали очевидци на това, че майките могат освен да се завърнат в Тура, само че и да печелят трофеи. Надявам се, че аз ще сбъда една от тях и ще съумея да вдъхновя доста дами освен в тениса, само че и в други сфери, на които им следва да се върнат на работа след майчинство “ – сподели германката в изявление за уеб страницата на WTA.

Очаква се Кербер, която през януари ще навърши 35 години, да роди в края на март или началото на април. Въпреки това обаче тя е безапелационна, че въпросът не е дали, а по кое време ще се завърне на корта.

„ Все още не мога да посоча съответна дата или шампионат, защото желая да си дам задоволително време за възобновяване и тренировки след раждането. Искам когато се завърна да съм на 100 %, да бъде в добра физическа кондиция и да се усещам удобно на корта. Засега това е проектът “.

Бившата №1 показа, че за момента дълготрайните цели пред нея са две – идващото издание на US Open и Олимпийските игри в Париж през 2024 година Кербер записа триумфи и в двата шампионата през чудесната за нея 2016 – сребърен орден на сингъл на Игрите в Рио де Жанейро и купа в Ню Йорк няколко седмици по-късно.

Последният към този момент мач на Кербер бе на 27 юни, когато загуби от Елиз Мертенс в трети кръг на Уимбълдън. Месец по-рано германката завоюва купата на WTA 250 шампионата в Страсбург, а най-високото ѝ класиране през годината бе №15. Макар че ще бъде на 36 години на идващото Открито състезание на Съединени американски щати, тя има от кого да се въодушеви. Серина Уилямс бе на същата възраст, когато игра на финалите на Уимбълдън и US Open през 2018, а през 2020 година 31-годишната Виктория Азаренка бе единствено на сет от купата в Ню Йорк.

„ Най-добрият съвет, който те ми дадоха, е да не бързам и да се любувам на това, което ми се случва. Казаха ми, че сама ще усетя по кое време е пристигнало времето да се завърна и че е доста по-добре да закъснея с месец, в сравнение с да подраня с месец “.

Макар да е надалеч от корта, Кербер несъмнено не бездейства. Тя и немската футболна звезда Мануел Нойер са главните вложители в компания, призвеждаща слънцезащитни кремове с висок фактор за хора с проблематична кожа. Освен това шампионката на Уимбълдън за 2018 година продължава да организира постоянни занимания във фитнеса и периодически леки тренировки на корта в нейната академия в полския град Пушчиково.

„ Играя с дребните деца “ – споделя с усмивка германката. „ Не се напъвам доста, само че все пак съм там. Това ме прави щастлива, защото животът на тенисистка ми липсва. Въпреки това обаче съм разчувствана за нещата, които ми предстоят, и чакам с неспокойствие новата година “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР