Андерсън Силва е най-новото попълнение в Залата на славата на

...
Андерсън Силва е най-новото попълнение в Залата на славата на
Коментари Харесай

Андерсън Силва влезе в Залата на славата на UFC

Андерсън Силва е най-новото попълнение в Залата на славата на UFC.

Новината беше споделена по време на събитието UFC 286, което се организира в Лондон. 47-годишният бразилец е едно от най-големите имена в историята на ММА. " Паяка " съумя да запише връх от 34-11-1 в ММА. Той завоюва единствено 1 от последните си 9 борби за UFC.

В края на 2020 година Силва беше освободен oт UFC, откакто навлезе в серия от 3 следващи загуби. От организацията му дадоха правото да се причисли към друга лига, само че Силва се завърна в бокса. Андерсън записа 2 победи на кръга, само че в края на 2022 година загуби от Джейк Пол.

Андерсън е някогашен първенец на UFC в междинна категория и държи върха за най-дълго властване като първенец. Той държа купата 2457 дни. Това стартира през 2006 година и приключи през 2013 година и включваше 16 поредни победи през този интервал.

Силва отбрани златото си цели 10 пъти. Серията му от 16 следващи победи е най-дългата в историята на UFC. Андерсън държи още куп върхове, а името му постоянно се загатва, когато стане въпрос за най-великият ММА войник в историята.

Той завоюва 23 от срещите си с нокаут и 3 със събмишън. За страдание Силва в никакъв случай не беше същият, откакто си счупи крайници през 2013 година в борбата с Крис Уайдман. Името му ще остане записано със златни букви в историята.

View this post on Instagram
A post shared by Anderson " The Spider " Silva (@spiderandersonsilva)

Въвеждането му в Залата на славата ще се случи през лятото на специфична гала.

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР