Анализаторът Илиян Василев разпространи публикация във Facebook, според която най-важната

...
Анализаторът Илиян Василев разпространи публикация във Facebook, според която най-важната
Коментари Харесай

Илиян Василев: Гешев яростно атакува, кой където свари, но Пеевски не се пипа?

Анализаторът Илиян Василев популяризира обява във Фейсбук, съгласно която най-важната тематика като проблем се измества на заден ред , а точно „ убиването на КТБ от легията на Пеевски “ . Той пита за какво основният прокурор Иван Гешев нападна всички други , само че не и народния представител. Според него дебатът за избора на депутата за член на парламентарната комисия по конституционни въпроси не е от толкоз огромно значение какъвто е този за КТБ. Целият пост гласи следното:

„ Прави ли ви усещане, че най-важната тематика – като проблем, а не като проблемност – убиването на КТБ от легията на Пеевски остава настрана от днешните борби? Гешев гневно нападна, кой където свари, само че Пеевски не се пипа? Защо ли? Медии, обществени мрежи всичко ври и кипи, само че КТБ не се пипа.

Защото наподобява доста са съучастниците в това закононарушение. Пеевски избира да ви занимава с високата тематика на конституционните промени – само че персоналното му присъединяване и това на Слънце-Ориенталецът Цацаров наподобява не интересува медиите.

Иван Гешев единствено продължи делото Цацарово. Нали си спомняте, по какъв начин „ почистиха “ дълга към КТБ, тъй че Кремълския банкер от ВТБ да не загуби и цент. Но българските депозитари – го отнесоха, в това число държавни компании като „ Булгаргаз “. Всичко заплатиха данъкоплатците с налетите пари от Фонда, заплатиха и потребителите през по-високи цени.

Занимават ни с Божков, с аферите на Борисов и Пеевски /на пръстите на едната ръка са случаите, при които единият взе участие, а другият – не/ – напряко сиамски близнаци – само че единствено Борисов е във фокуса и то непряко за споделената с Пеевски корупция, която бе лепило на неговата власт, а единствено с аферата Барселона.

Сметнете сами в единия случай имате милиарди, отнети от развиването на страната, в това число съпровождащи закононарушения, в това число убийства – от другата ви занимават с следствията на тази грандкорупция и то не най-значимото, при всички случаи това, което фиксира персоналното в Борисов, а не огромната картина на корупция и същинските движещи сили.

Запомнете – същите хора, които изстреляха и държаха Борисов във върховете на властта съвсем 20 години, в този момент ще го заменят с различен, до момента в който гледате Барселонагейт – съвършената димна завеса.

Докато КТБ не се върне в центъра на дебата за изчистване на средата и като лакмус за посоката и успеваемостта на промените на правосъдната система и смяната на конституцията – всичко ще бъде всуе.

Ще третирате признаци, не коренът на злото. Всъщност всичко, което промяната би трябвало да съдържа може да се изведе от проблема КТБ. Всичко.

Да припомня – банката бе съзнателно фалирана и това е най-голямото като финансов резултат закононарушения в най-новата ни история. И не Лазов е главният състезател, а хора доста над него, той е добре обезщетен реализатор. Дори и банката да е имала проблеми, тя можеше да бъде избавена, в това число за сметка на притежателите. Това е потвърдено.

А вие ще се занимавате с напъните на конституционалиста Пеевски? И след това отново кой ни излъга? Именно за това взе участие персонално – с цел да бъде сигурен, че посоката на смяната няма да засегне неговите афери. И ще бъде от страната на „ положителните “. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР