Анализът на кръвта на бившия офицер от Главно разузнавателно управление

...
Анализът на кръвта на бившия офицер от Главно разузнавателно управление
Коментари Харесай

Лондон обяви официално с какво са отровени Скрипал и дъщеря му

Анализът на кръвта на някогашния офицер от Главно разследващо ръководство на Русия Сергей Скрипал и неговата щерка удостовери съществуването на нервно - паралитично вещество от клас " Новичок " или близки до него.

Това разкрива източник от военната лаборатория към британския технопарк Портън-Даун., представен от Ройтерс.

Премиерът на Англия Тереза Мей също удостовери за " позитивна идентификация " на специалистите за субстанции от групата " Новичак ". Смята се, че точно те са били употребявани в Солсбъри в деня на отравянето на някогашния шпионин.

Британският съд позволи да бъде взета кръв за проби от Скрипал и щерка му за разбор, защото те самите са в кома и не могат да дадат единодушие за осъществяване на процедурата.

Междувременно бяха оповестени детайлности за здравословното положение на Скрипал и щерка му. Умствените им качества могат да бъдат нарушени след отравянето им с нервно-паралитичното вещество. „ Точният резултат на въздействието на отровата върху тяхното здраве в дълготрайна вероятност остава неразбираемо, само че тестванията демонстрират, че менталните им индикатори могат да бъдат отслабени в незнайна степен”, разясни арбитър Дейвид Уилямс и добави, че и двамата потърпевши сега са в устойчиво положение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР