Анализ на Института за пътна безопасност показва, че с най-висок

...
Анализ на Института за пътна безопасност показва, че с най-висок
Коментари Харесай

Отсечката на смъртта в България е край село Микре

Анализ на Института за пътна сигурност демонстрира, че с най-голям риск да загинеш от ПТП в България е в региона на село Микре, Ловешко.

На 13 август 2017 година двама възрастни и едно дете в региона умират сред с. Микре и Сопот. На 16 септември 2017 година умира млада жена, а мъж е тежко ранен. На 18 ноември 2017 година един човек умира, а са 7 са ранени при преден конфликт. На 17 декември 2017 година при тежка злополука с рейс умират 9 души, а 19 са тежко ранени.

На 23.01.2018 година при преден удар умират жена, а 8-годишното ѝ дете е тежко ранено. На 26.09.2019 година двама души умират, а трети е тежко ранен на пътя Сопот-Абланица, до с. Микре. На 31.12.2020 година мъж умира, а двама и дете са съществено потърпевши в региона на с. Микре.

За интервала 2017-2021 година там са починали минимум 18 души, със 115 бр. ПТП и 32 души са тежко потърпевши.

. Експерти на ИПБ направиха ревизия в региона на злополуката и установяваха голям брой дефицити на пътна сигурност. Стационарната камера, намираща се в региона, не работи от години, поставените знаци не дават отговор на нормативните условия. Организацията на придвижването е спорна, маркировката не дава отговор на минималните нормативни условия за противоположна светлооотразителност.

След голям брой произшествия през последните дни още веднъж сме очевидци на кампанийно отношение на виновните институции. Предприемането на акции от страна на Пътна полиция след случаите ни демонстрира отпадналост и липса на проект за ръководство на риска от ПТП. Необходими са незабавни структурни и кадрови промени в транспортната ни система, в противоположен случай ще продължим да повтаряме една и съща неточност, предизвестяват от ИПБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР