Голямото предизвикателство през 2021 г. беше, ако коронавирусът намалее, да

...
Голямото предизвикателство през 2021 г. беше, ако коронавирусът намалее, да
Коментари Харесай

Диана Русинова: Едни хора забогатяха, а народът гине по пътищата

" Голямото предизвикателство през 2021 година беше, в случай че коронавирусът намалее, да запазим равнищата на пътния травматизъм, какъвто беше през 2020 година Уви, до този миг не се оправяме ", съобщи в " Денят ON AIR " Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

" Изпаднем ли в обстановка на краткотраен кабинет, няма кой да има да поеме отговорността. Някой да поеме ангажимент за пътната сигурност. На морето е безсрамие, те не могат да спазят ограничения да не се заразят, ще съблюдават ограничения по пътищата ", акцентира Русинова.

И описа за един случай, до момента в който пътувала по Автомагистрала " Тракия ".

" Обадих на 122 за един гастарбайтер, който кара нападателно, обадих се 3 или 4 пъти, и познайте дали за 100 км някой му сподели нещо. И дойдат ли тук гастарбайтерите, знаят, че могат да си вършат всичко. Министерство на регионалното развитие прикрива обстоятелството, че маркировката би трябвало да бъде в действителност такава, каквато би трябвало да бъде. Похарчили 50 000 лева на км, а шефът на АПИ споделя: Аз нищо не знам. Ние плащаме доста скъпа маркировка, само че не се вижда нищо през нощта, некачествена е. Утре може да сме ние, само че може да са и техните деца, а заявяват там някакви нелепости ", безапелационна е тя.

Русинова още един път посочи, че маркировката е негодна.

" Те ми изясняват, че това не било шумна маркировка, но като стъпиш на нея и шуми. И инспекцията споделя - ок е. Къде са контролните органи? Скоростта не е единственият проблем, страната отсъства. Ние даваме оферти, а някои наши сътрудници единствено подлагат на критика ", сподели още тя.

Според нея огромният проблем е, че ние нямаме разбор на риска.

" Хората по Северна България не престават да умират. Общо взето, има предпочитание да се прикриват едни политически кръгове и държавните институции са впрегнати да ги прикриват. Едни хора са откраднали, забогатели са, само че хората умират по пътищата. Предвиждам, че жертвите ще се усилват, само че на българските политици не им пука за жителите ", настоя Диана Русинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР